Örebro futsal club var en av förhandsfavoriterna till att vinna inomhuscupen. De höll för favorittrycket, efter en final som bjöd på både snabba kontringar och fint passningsspel avgjorde Rabi Mourad med ett hårt skott mitt i målet.

Örebros lagledare Pontus Eriksson var väldigt nöjd med sitt mannskap som kunde vinna trots att de inte hade det bästa laget.

–  Det känns så jäkla kul att vinna. Vi har en del spelare borta på grund av DM och lite annat. Grabbarna gör ett superbra jobb båda dagarna.

Finalen var väldigt jämn och det var två olika lag som möttes, det ena var ett renodlat futsallag och det andra hade gjort två träningar innan turneringen drog igång.

– Vi har bara tränat futsal två gånger innan det här så jag är jättestolt över grabbarna. Men det är klart att det är surt att förlora, sa AFK Linköpings målvakt Andreas Wickström.

Trots att AFK bara hade gjort två träningar stod men upp bra och försvarade sig mot ett passningsskickligt Örebro FC. Pontus Eriksson var imponerad av motståndet som hans Örebro fick i finalen.

– De spelade verkligen som ett bra futsallag tycker jag. När det blir att två bra futsallag som möts, blir det som avgör, vilka som gör minst misstag, sa Eriksson

Trots att finalen var välspelad var det inte finallagen som blev turneringens snackis. Det blev Borens IK 2. Ett lag bestående till största del av sextonåringar. Först slog de ut Borens IK 1 i en avgörande match om att ta sig till kvartsfinal. Väl i kvartsfinalen väntade förhandsfavoriterna Motala AIF.

Maif hade gått som tåget genom sin slutspelsgrupp och hade siktet inställt på seger i cupen, men fick se sig utslagna av ett ungt borenlag.

Artikelbild

| Seger. Det blev en ny vinst i inomhuscupen för Örebro futsal club.

Kvartsfinalen blev en riktig rysare, det var Maif som rullade runt och skapade lägen. Men Borens målvakt Joakim Medin spelade väldigt bra och gjorde fyra svettiga räddningar på de fyra inledande minuterna. Boren fortsatte att försvara sig matchen igenom. Maif rullade runt men man fick inte in bollen i mål. Efter full tid stod det 0-0. I sudden death klev Måns Lindman fram i Boren och avgjorde med matchens enda mål. Därmed slog det unga Borenlaget ut förhandsfavoriten Maif och tog sig till semifinal.

I semifinalen väntade Örebro FC. Återigen började matchen med att Borens IK försvarade sig bra. Men Örebro var för bra för Boren i semifinalen. De förlorade med 4-0, trots den stora förlusten fick laget motta publikens applåder när man lämnade planen.