– Det stämmer. Det finns ingen vidareförsäljningsklausul där, säger ÅFF:s ordförande Muharrem Demirok.

Efter några år på Kopparvallen såldes John Owoeri till Häcken efter allsvenska degraderingen 2015. Enligt Correns uppgifter fick ÅFF cirka 1,4 miljoner kronor för sin anfallsstjärna – som gjorde succé i Häcken och vann allsvenska skytteligan på 17 mål.

Nu är han enligt samstämmiga uppgifter på väg till kinesiska Baoding Rongda. Fotbollskanalen uppger att han i slutet av veckan reser till Kina för läkarundersökning och kontraktsskrivning. Övergången beräknas vara värd 6,5 miljoner kronor.

Åtvidabergs FF får dock ingen del av övergångspengarna för nigerianen.

– Vi har så klart tittat på det, men ser inte att det kommer att ramla in några pengar. Det var en speciell situation med Owoeri och jag vet inte alls hur tankarna gick i det läget, säger Muharrem Demirok, som inte var inblandad i klubben då.

Dömd till böter

Under sista säsongen i ÅFF dömdes John Owoeri till miljonböter av Fifa på grund av strul med kontraktet med tidigare klubben i Egypten. Övergången till Häcken skedde också i en tid när ÅFF var i mycket stort behov av att få in pengar för att rädda verksamheten.

John Owoeri till Fotbollskanalen om flytten till Kina:

– Det är nästan klart. Självklart är jag redo för nästa steg. Jag är redo att åka och visa dem vem John Owoeri är. Det har inget att göra med pengar. Det handlar bara om fotboll. Gå till Kina och visa att jag är skyttekung i allsvenskan. Visa att jag är från Häcken, ett av de bästa lagen i Sverige.

Inga bud

ÅFF drog på måndagen igång träningen inför kommande säsong. Med två nyförvärv utifrån (Fredrik Holster och Emil Bellander) och fyra som lämnat (Henrik Gustavsson, Månz Karlsson, Ammar Ahmed och Kevon Deeromram). Däremot är skyttekungen Shkodran Maholli fortfarande kvar och enligt uppgift finns för tillfället inga konkreta bud att ta ställning till.

Muharrem Demirok gillar det, men säger också:

– Vi har aldrig gjort någon hemlighet av att vi ska vara en klubb som fostrar spelare, utvecklar dem och sedan säljer dem vidare.