– Jätteroligt att vara med. Vi ska fortsätta spela och bli ännu mer aktiva i det svenska samhället, säger Armeniskas spelare Garo Krikorian.

Armeniska FC har funnits i dryga året, men har tidigare bara tränat i B-hallen i Motala sporthall och Råssnäshallen, och spelat vänskapsmatcher utomhus på platser som Charlottenborgsplanen.

Debuten i Boren futsal cup var grabbarnas riktiga kliv in i den svenska fotbollsgemenskapen.

Artikelbild

| Garo Krikorian i närkamp mot Vivalla.

Det började tidigt på torsdagskvällen mot Vivalla stars från Örebro. Armeniska förlorade med 0–6, trots ett flertal chanser framåt. Både Chris Badegean och lagkaptenen Ohannes Nader var nära att göra det första målet.

– Okej ändå, vi var lite stressade i vår första match. Jag gjorde vad jag kunde och vi kommer att spela bättre, sade målvakten Maan Antar.

– Ja, vi gjorde vårt bästa. Men samtidigt kan vi bättre. Vi spelar inför mycket folk mot bra lag här, inte så lätt på den här stora planen, sade Ohannes Nader.

Fortsättningen slutade med 0–5 mot både Boren 1 och Hjulsbro och sedan avslutande 0–2 mot Tallboda. Armeniska gjorde inget mål, mer än i egen kasse då.

Artikelbild

| Taggning inför första matchen med Armeniska FC.

Totalt fyra förluster och 0–18 i målskillnad. Trots en avancerad taktik.

– Ja, vi kör Guardiola-taktik, beskrev spelaren Garo Gragosian.

Artikelbild

| NYTT LAG. Armeniska FC gick in i Boren futsal cup, mot Vivalla stars från Örebro. Armeniska var nära något mål, men föll med 0–6.

Det deppades inte så mycket, trots förlusterna.

– Det kändes jättebra. Vi spelade som ett team, sade Chris Badegean.

Lita på att vi kommer att se mer av Armeniska föreningen i den lokala fotbollen, både i futsalcuper och eventuellt också i division 6 utomhus.

– Vi gör bra framsteg hela tiden, tycker Garo Krikosian.

– Tack så mycket för att vi fick vara med, sade ledare och spelare i det nya laget.