– Jag är thailändsk medborgare och ville flytta hit. Ratchaburi visade stort intresse och det känns bra. Många kanske inte förstår övergången, men jag ser fram emot det nya kapitlet. Det blir ett nytt äventyr för mig, säger han till Expressen.

19-årige vänsterbacken lånades in till ÅFF från Djurgården och gjorde succé på Kopparvallen. Superettanklubben ville gärna ha honom kvar, men som Corren berättat tidigare stod det ganska tidigt klart att han skulle lämna.

– Tankarna är att jag ska få spela den fotboll som jag gillar och att jag får vara i ett lag där jag utvecklas varje dag. Speltid är naturligtvis också viktigt, sa han till Corren för en dryg månad sedan.

Djurgården var intresserat av att ta honom tillbaka och även andra allsvenska klubbar visade intresse – men nu står det klart att Deeromram överraskande väljer spel i thailändska topplaget Ratchaburi Mitr Phoi.

– Jag ville också flytta till Thailand på grund av min familjesituation. Sen måste jag säga att klubben presenterade ett bra ekonomiskt bud och att ligan i sig är på frammarsch. Jag är väldigt positivt överraskad, säger han till Expressen.

U-landslagsmeriterade Deeromram har skrivit på ett ettårskontrakt med option på förlängning.