Efter stora bekymmer med en svårläkt och efterhängsen skada i bäckentrakten under de senaste åren kom Slegers tillbaka, blev bättre och bättre – och var på väg mot en större och nygammal roll i Linköpings FC till kommande säsong. Dessutom hade nederländska landslagsmittfältaren EM på hemmaplan att se fram emot under 2017.

Men i säsongens sista match, en landskamp mot England, sent i höstas slet hon av korsbandet i ena knäet. Det betyder lång rehabilitering, inget nytt kontrakt med LFC – och kanske inte något mer spel överhuvudtaget.

Hon säger:

– Jag har fortfarande inte tagit ett riktigt beslut. Men jag ska i alla fall operera knäet, så jag håller alla möjligheter öppna.

Nu är hon nyligen tillbaka från semester och hon erkänner att det blir mycket funderingar på framtiden. 27 år ung kan den senaste skadan göra att hon väljer att sluta med fotbollen.

– Jag är riktigt trött på alla skador och på att karriären inte blev vad jag hade hoppats på. Men samtidigt älskar jag fotboll, så det är ett dilemma. Tiden får utvisa vad det blir och vad som händer, säger Renée Slegers, som också spelat allsvenskt med Djurgården.