– Jag vill berömma hela laget. En sådan här framgång ger ett stort självförtroende och är ett kvitto på att vi jobbar rätt. Vi behöver inte känna någon överdriven respekt för vilket lag vi än möter, kommenterar Maiftränaren Zoran Lukic.

Maif spelade gruppspelet i den nya inomhushallen i Skänninge och kom tvåa i sin grupp efter fyra matcher. Det blev segrar mot Lindö och LBK Gottfridsberg och två oavgjorda duster mot Malmslätt och AFK Linköping.

Slutspelet avgjordes sedan i Lagmanshallen i Mjölby och Maif var klart för kvartsfinal.

– Där ställdes vi mot Stångebro United som parkerade bussen, men vi lyckas vinna med 1–0 en minut före slutet, berättar Maifledaren Mikael Björkqvist och fortsätter:

– Vi mötte Mjölby AI i semifinal. De försökte samma taktik, men vi tar ledningen 2–0, och MAI får ett reduceringsmål i slutet. Vi vann med 2–1.

Björkqvist berättar om finalen:

– Finalen blev den moraliska finalen där Åbackarna hade radat upp vinster i gruppen och i slutspelet. Åbackarna BK är en futsalklubb i Norrköping som IFK Norrköpings spelare skrivit över sig till. Åbackarna vill spela som vi vill och det blir ett öppnare spel, vilket passade oss ypperligt. Våra spelvändningar resulterade i mål nästan varje gång ett tag. Slutresultatet skrevs till 7–2, det nästan uppvisning ett tag, vi straffade dom hela tiden. Laginsatsen var hur bra som helst idag, Zoran Lukic och jag är stolta över grabbarna.

Maif 01:or tog en finalplats i BFC:s juniorturnering i måndags och nu ett DM-guld. Det blev även DM-guld i höstas i vanlig fotboll.