– Dinko tränar och Michael kommer i nästa vecka. Båda har kontrakt och vi har inte fått några bud från andra klubbar, säger managern Melke Alan.

Flera av konkurrenterna i division 2-fotbollen har redan gjort klart med ett antal nyförvärv inför den säsong som komma skall. Linköping City, som i höstas missade i kvalet till ettan, har ännu inga nya namn att presentera, men enligt Alan är planen att göra mindre förändringar jämfört med senaste säsongen.

– Vi vill bygga något långsiktigt med kortsiktigt resultat. Syftet är att få till en trupp som är mer stabil än vad den varit tidigare. Just nu är vi bara runt 15 spelare på träningarna, så det kommer att ta lite tid att få allt klart. Men jag räknar att det ska vara tydligare i februari, säger han.

Fjolårets importer Brett Lane, Eric Schoendorf, Kyle Knotek (alla från USA) och Shane McIerney (Irland) är mycket osäkra. De vill i första hand spela högre sammanhang i respektive hemland.

– Bra spelare, men vi kan inte sitta och vänta på dem, säger Alan, som själv skrev på ett nytt treårskontrakt för någon månad sedan.

Av de tänkta stomspelarna förs diskussioner med bland andra Patrik och Andreas Johansson för att skriva nya avtal.