Efter att ha debuterat i allsvenskan med Hammarby som 16-åring har Isac Lidberg gått från klarhet till klarhet. Han var utlånad till Enskede i division 1 där han spelade 14 matcher och stod för sex mål. Han skrev sedan på ett treårskontrakt för Åtvidaberg. Men på grund av skada har han inte kunnat spela under större delen av säsongen.

– Skadan sitter i buken. Det är en skada som kommit smygandes med smärtor där jag har kört på ändå - det gjorde att det skapades någon slags inflammation i buken som gjort allting värre, säger Lidberg och fortsätter:

– Det har ändå gått helt okej när jag väl har spelat men sedan har skadan gjort det väldigt jobbigt för mig. Man är ju såklart sugen på att spela.

Även i ungdomslandslagen har han visat framfötterna. Under U17-tiden gjorde han sju mål på 14 matcher. I U19 har han levererat tio mål på 14 matcher. Därmed är han ett självklart val inför EM-slutspelet. På grund av skadan har det ändå varit ett frågetecken om han ska bli spelklar eller inte.

Men ingenting stoppar honom. På söndag står han redo för att möta Tjeckien i den första gruppspelsmatchen i EM för Sveriges U19 någonsin.

– Jag har fått svar från röntgen och det visade sig inte vara någonting allvarligt – det ska inte vara någon fara att spela. Tanken är att jag åker dit för att konkurrera om en plats. Sedan kommer det säkert göra ont att spela men det är bara att bita ihop.

När får vi se dig spela för Åtvidaberg igen?

– När jag kommer tillbaka från EM helt enkelt. Kan jag spela i EM kan jag såklart även spela för Åtvidaberg.