– Han fick en liten översträckning i knät, förhoppningsvis är det ingen fara, men vi vet inte riktigt hur statusen är, sa Roar Hansen direkt efter match.

När de andra spelarna joggade ut för att starta den andra halvleken i säsongspremiären mot Nyköpings BIS hemma på Kopparvallen låg Holster kvar på behandlingsbordet inne i omklädningsrummet med ett rejält bandage runt sitt högra knä.

Åtvidaberg vann matchen med 4–0 efter mål av Marijan Cosic, Simon Helg, Linus Tornblad och Björn Westerblad, men snacket runt Kopparvallen efter slutsignalen rörde sig mycket kring Holsters skada. Han värvades in under vintern för att ersätta flyktande Ammar Ahmed på det centrala mittfältet, och Åtvidaberg får nog hålla tummarna för att det inte är något allvarligt, för Holster är en viktig pusselbit i Roar Hansens lagbygge av modell 2017.

Åtvidaberg kom till spel med flera nyförvärv i matchtruppen, och mest utmärkte sig nog nya forwarden från Ljungskile, Linus Tornblad, som fint framspelad av Simon Helg vinklade in 3-0 målet bara ett par minuter efter att han byttes in i halvtid.

– Skönt att få spräcka nollan direkt sa Linus, och tillade att han tycker att han kan tillföra med sitt djupledsspel och förhoppningsvis bidra med både mål och poäng till laget.

– Linus är en djupledsspelare, och när vi får omställningar och Helg trampar iväg så kommer Linus vara snabbt inne i boxen och då blir det farligt menade Roar Hansen, som var nöjd med insatsen i dagens match.

– Jag är nöjd med laget, och kanske framförallt vårt försvarsspel, vi släpper inte till nästan några chanser alls, menade Roar Hansen som tyckte att det var lite tillknäppt första halvtimmen men att man sen tog över matchen totalt.

Ett helt nytt ansikte syntes i matchtruppen idag, Djurgårdens Soo Yong-Yoon hoppade in på mittfältet med kvarten kvar, efter att ha tränat med Åtvidaberg i veckan.

– Han kommer vara här ett par dagar till, vi bekantar oss med honom och han bekantar sig med oss, sa Roar Hansen med ett finurligt leende och ville inte spekulera i om det kunde bli aktuellt med en utlåning från Djurgården eller inte.

Nästa match för Åtvidaberg spelas lördag den 11 februari kl 13.00 hemma mot Assyriska, återstår att se om Fredrik Holster kommer till spel mot sin förra klubb.

Fakta:

TRÄNINGSMATCH

Åtvidabergs FF - Nyköpings BIS 4-0 (1-0)

Mål: 1-0 Marijan Cosic (34), 2-0 Simon Helg (50), 3-0 Linus Tornblad (62), 4-0 Björn Westerblad (80)

ÅFF-laget: Gustav Jansson - Hampus Holmgren, Jon Birkfeldt (45, Jonathan Asp), Alberto Catenacci, Johan Ramhorn (80, Adrian Pettersson) - Marijan Cosic (45, Samuel Holm), Fredrik Holster (15, Björn Westerblad), Jens Jakobsson (81, Lucas Öhrn), Simon Helg (70, Fredrik Alm) - Emil Bellander (45, Linus Tornblad), Simon Marklund (75, Soo Yong-Yoon)