I sommarhettan på Kopparvallen var det stor hemmadominans – matchen var avgjord redan i paus då serieledande ÅFF ledde med 5–0. Gefle kom med stora delar av sitt U19-lag samt ett par inlånade spelare och bjöd inget vidare motstånd.

– Det är deras val, vi kan bara göra vårt och har sagt att vi ska jobba i varje match. I slutspelet i höst får vi garanterat tuffare matcher, säger Andreas Thomsson.

Flera A-lagsspelare fanns med, Björn Westerblad spelade hela matchen och Pekka Lagerblom gjorde 45 minuter. Positivt var också att anfallaren Linus Tornblad spelade en halvlek efter sin efterhängsna skada.

– Han fick känna sig lite för och fick också göra mål. Känner han sig bra under helgen blir det säkert spel i U21 mot Vasalund på tisdag, säger Andreas Thomsson.

Provspelaren Ahmad Zia Wahidi spelade hela matchen, första halvlek som mittfältare och den andra som forward. Ett mål blev det från Wahidis sida.

– En bra och finurlig spelare, vi ville se honom i match. Efter helgen ska vi ta ett beslut om hur vi gör, säger Andreas Thomsson.

Samuel Holm gjorde fem (!) mål, Linus Tornblad, Ahmad Zia Wahidi, Nils Fröling och Danie Arnesson-Malmström varsitt.