Anfallaren drabbades av en rejäl halsfluss för en tid sen och fick stå över tio dagars träning. Men nu är han redo för spel igen.

– Fast vi låg på minus så ligger vi på plus, säger ÅFF-tränaren Roar Hansen skämtsamt.

Han syftar på förra helgens träningsmatch mot Nyköping då nyförvärvet Fredrik Holster fick kliva av tidigt på grund knäskada, och nu får rikta in sig på ett gäng veckors rehab.

– Det är klart det inte är optimalt, men jag tar hellre den här typen av skada än en korsbandsskada och nio månaders rehab, säger Hansen.

Förutom Holster och långtidsskadade Sebastian Ramhorn (”några veckor kvar tills han kan spela match”) är ÅFF skadefritt inför helgens träningsmatch mot Syrianska på hemmaplan. Ett sista test inför nästa helgs inledning av Svenska Cupen, mot Örebro.

– Jag vill att vi fortsätter jobba hängivet och gör det tillsammans. Senast släppte vi inte till så många målchanser, knappt någon. Sen är det alltid det där med att ha kvalitet i passningsspelet och sådana saker, säger Roar Hansen.

ÅFF har, trots skadan på Holster, fått en betydligt bättre start på årets säsong än förra. Då var det en ung oprövad trupp. Nu är det fortfarande en ung trupp, men med en stomme som har ett års rutin under fötterna.

– Klart vi startar från en högre nivå där vi inte behöver börja lära känna så många. De unga spelarna vet lite mer, men de inser ju att de bara är i början på sina karriärer och behöver vara ödmjuka och intresserade av att utveckla sig, säger Roar Hansen.