Han fick nämligen se både sig själv och laget gå från en drömstart till en mardrömsstart på bara några minuter.

Redan i den första spelminuten gjorde mittbacken och tillika nyförvärvet 1-0 för hemmalaget, men glädjen skulle bli kortvarig.

– Jag är inte den spelaren som brukar göra många mål så det var väldigt kul att få göra det redan i min andra match även om man inte hann vara glad så länge den här gången, säger Ramhorn.

Artikelbild

| Gustav Jansson ÅFF

För bara fyra minuter senare i matchens femte minut skulle bollen studsa upp på samme Ramhorns hand, denna gång i eget straffområde. Straffen tog ex ÅFF:aren Mattias Mete säkert hand om till 1–1 innan Syrianska bara någon minut senare även tog ledning med 2–1 efter en markeringsmiss i ÅFF-försvaret.

– Publiken undrade nog vad som hände, tre mål på 10 minuter hör inte till vanligheterna men det är klart att det kan bli så när vi slarvar med försvarsspelet över hela banan i första halvlek.

Det var först i den andra halvleken som ÅFF började hitta rätt i spelet när man kom ut som ett helt nytt lag efter paus och skapade chans på chans utan att riktigt få utdelning, mycket tack vare en storspelande Syrianskamålvakt.

Kvitteringen skulle dock komma, detta efter att en syrianskaspelare helt missat en passning hem till egen målvakt som istället frispelade Emil Bellander. Nyförvärvet från Gefle gjorde inget misstag och chippade läckert in 2-2 som skulle bli slutresultatet trots en massiv Åtvidabergspress på slutet.

Artikelbild

| Gustav Jansson ÅFF

– I andra halvlek spelar vi jättebra och det är inte mycket att klaga på. Bellander hade ytterligare några lägen där på slutet, och vi borde nog egentligen ha avgjort på slutet, sa ÅFF-tränaren Roar Hansen.

Åtvidaberg gick, som lagen brukar den här tiden på säsongen, runt på mycket folk och gav i stort sett varje spelare i truppen chansen att visa upp sig. Bland många nyförvärv fanns även ett helt nytt ansikte i form av en rutinerad finsk spelare med rutin från spel i Tyskland och USA.

Artikelbild

| Emil Bellander ÅFF

– Det är Pekka Lagerblom, han har tränat med oss i veckan och kommer närmast från spel i USA. Jag tror faktiskt att han vann både Bundesliga och Tyska Cupen med Werder Bremen 2005, så det är en rutinerad pjäs som har kommit hit på provspel.

Nästa helg väntar årets första tävlingsmatch för Åtvidaberg borta mot Örebro i Svenska Cupen.

Artikelbild

– Ska bli kul att komma igång på riktigt, träningarna den här veckan avgör hur laget formeras men jag tycker att vi har fått många bra signaler från de här två matcherna.