"Söla" kom till Åtvidaberg från Degerfors i början på 60-talet och fanns med när laget blev klart för allsvenskan 1967. Han bildade därefter ett starkt mittlås tillsammans med Kent Karlsson under några säsonger när ÅFF var ett av Sveriges absolut bästa lag. "Söla" har bott kvar i Åtvidaberg efter karriären och har följt ÅFF:s matcher på Kopparvallen.

– Vi sågs vid varje hemmamatch. Vi hade samling med veteranerna när ÅFF mötte Öster för ett tag sedan, då var han riktigt sjuk, säger Ulf Blomberg.

Men det är inte bara i Åtvidaberg som Sten-Åke "Söla" Andersson är ihågkommen. Som spelande tränare var han med och tog Linköpingslaget Derby från division 3 rakt upp i allsvenskan 1977. I en intervju med Correns dåvarande sportchef Rooney Jerrevång från 2007 sa han om Linköpingsfotbollen svaga resultat på herrsidan åren efter Derbys ettårssejour i allsvenskan.

– Jag tror det finns ledare, jag är säker på att det finns talanger, men Linköpingsfotbollen är för splittrad. Avundssjukan mellan klubbarna vibrerar som en jordvibrator när fotbollen diskuteras.

Sten-Åke "Söla" Andersson blev 77 år gammal.