Shkodran Maholli värvades inför förra säsongen, gjorde succé, vann skytteligan i superettan och har nu sålts vidare till Häcken. Nu hoppas Åtvidabergs FF att Emil Bellander ska slå igenom på samma sätt på Kopparvallen.

Det gör han själv också.

– Jag pratade med Roar (ÅFF-managern) i december, vi kom bra överens direkt och det lät spännande det han hade att säga, säger 22-åringen inför lördagens säsongspremiär med träningsmatch mot division 1-laget Nyköping.

Han gjorde sex matcher, ingen från start, och ett allsvenskt mål under 2017 då han hamnade efter Johan Oremo, Dioh Williams och Simon Skrabb i Gefles anfallskö. Mycket beroende på den hälskada som spolierade nästan hela säsongen.

– Nu har jag kunnat träna för fullt under ganska lång tid. Det känns skönt. Jag kan fortfarande känna av hälen, men inte värre än att jag kan hålla koll på det, säger han.

Första intrycken av ÅFF?

– Bra. Sen har jag varit i Gefle i över tio år, så det är klart att det till en början blir lite ovant i en ny klubb när mycket är annorlunda. Man får ge det lite tid. Det ska bli kul att komma igång med matcherna också. Det var ett tag sedan nu.

Tidigare i höstas provtränade han med AIK, men där blev det inte mer än så. Även Östersund visade intresse.

– Med tanke på att jag varit mycket skadad ville båda klubbarna avvakta, men den risken ville inte jag ta. Då kändes det här som rätt steg att ta.

Roar Hansen gillar det han sett av storväxte (194 cm) anfallaren så här långt.

– Han ser stark ut, säger Hansen, som även räknar med att matcha övriga nyförvärv: Johan Ramhorn, Fredrik Holster och Linus Tornblad.

Sebastian Ramhorn, Joakim Juhlin, Oliver Bohlin-Westman och Simon Alexandersson saknas. Annars är alla tillgängliga för spel.