4–0 (2–0) blev det i finalen till Örebro futsal club som därmed försvarade sin titel i turneringen.

Men det kändes som det fanns två vinnare på golvet efter finalmatchen.

Motala Armeniska skrällde i slutspelet genom att slå ut både AFK Linköping och rosa laget. Andrapriset på 8 000 kronor satt fint.

Artikelbild

| GULD. Örebro FC tog andra raka segern.

– Inte många trodde på oss och vi gör en fantastisk turnering. Kärlek och hjärta till fotbollen gör det här. Det var ett spelskickligt Örebro och vi fick svårt när de fick första målet. Men vi är stolta, säger armeniska spelare Ramil Ghreibo.

Örebro FC tog nu sin tredje titel och den andra i rad i Motalaturneringen. Med ett förstapris på 30 000 kronor.

– Väldigt svårt att vinna här flera gånger, det blir väldigt chansartat med korta matcher. Nyckeln är att hålla fokus uppe hela tiden, många tar för lätt på det, säger Örebrospelaren Christoffer Skog.

Nu återstår det att se om ÖFC kan spela BFC nästa år igen. Örebrolaget satsar i högsta svenska futsalligan.

Artikelbild

– Vi kommer att utöka seriespelet med en rak serie och då blir det fler matcher och långa resor. Tror inte att vi kommer att kunna spela såna här turneringar då. men vi får se, säger Christoffer Skog.

IFK Motalas rosa lag gjorde sin bästa turnering på mycket länge och var hårsmånen från att gå till final. Simon Svensson blev elegant suddenhjälte i kvartsfinalen mot Vicdori från Mjölby, 2–1. Sedan blev det en ny dramatisk match i semifinalen mot Motala Armeniska, men där hade rosa laget stolpe ut och var ett stolpskott av Jonatan Gren från att ta det till förlängning. Men Armeniska vann med enda målet.

Artikelbild

| Det finns förbättringsmöjligheter, och det behövs förändringar. Men annars står sig Boren futsal cup som en höjdpunkt i det lokala idrottsåret, skriver Jens Bollius.

– Vi är absolut nöjda med insatsen. Vi kompletterar varandra bra och har roligt ihop. Det är ett skitmål vi släpper in tyvärr, sade Simon Svensson.

Motala AIF:s förstalag hade kvitteringen inne i sin semifinal mot Örebro FC, men målet dömdes helt riktigt bort för att tiden var slut. Maif gjorde det ändå bra.

Artikelbild

– Det är tufft att åka ut när vi gått så här långt, men vi gör det bra mot ett lag som tränar futsal och egentligen är futsalproffs, säger Maifs målvakt Ismael Diawara.

Gubbarna i Boren C manifesterade klubbens egen devis "idrott hela livet" och tog sig oväntat ända till kvartsfinal, anfört av en duktig målvakt i Rickard Göthberg och i övrigt spelskicklighet över hela linjen.

Artikelbild

Futsalspecialisterna i Örebro FC blev dock för svåra och vann med 1–0 i en tät defensiv match av C-laget. Borenspelarna visade flera gånger om att de kan än.

– En rolig turnering. Vi går mycket på lagsammanhållning och vår glädje till idrotten. Det kändes väldigt bra. Jag tycker att vi var duktiga på att värdera lägena. Vi visade rutin och lade kraften på rätt ställen, sade Borenspelaren Henrik "Skutt" Svensson.

Artikelbild

| Det finns förbättringsmöjligheter, och det behövs förändringar. Men annars står sig Boren futsal cup som en höjdpunkt i det lokala idrottsåret, skriver Jens Bollius.

För lokala lag som Vadstena GIF och Österstad var det en framgång att bara ta sig till slutspelsdagen. Båda lagen kämpade väl inför de välfyllda läktarna. Även IFK Motalas förstalag fick känna på hetluft, men slogs ut av sitt eget rosa lag.

Floppen var Maif C, det så kallade "Rör på den", som började slutspelsdagen sömnigt och föll mot Yxhult, vilket till slut blev lagets fall. Österproffset Liridon Silka kom till spel inför Motalapubliken, men kunde inte se till att ta sina bröder och polare vidare i BFC.

Artikelbild

Totalt såg 1 023 personer det avslutande herrslutspelet. Thomas Samuelsson, BFC-generalen, sammanfattar turneringen:

– Man ser att lagen blir mer taktiskt drivna och tar ut varandra. Det blir färre mål, men spännande matcher. Det känns bra, vi har många utvecklingsidéer både internt och utifrån som vi ska diskutera, säger Samuelsson.