Den 50-årige basketprofilen för den randiga familjetraditionen vidare.

– Pappa var ungdomsordförande en tid och farfar var engagerad i hockeyn som sponsor och ledare. I min familj sa man inte IFK, utan "snokjävlar". Så är inte jag. Jag är glad när det går bra för IFK, berättar Anders med ett skratt.

Själv var han målvakt i Sleipner innan basketen tog över.

Under sina tre år som styrelseledamot har han främst jobbat med marknads- och sponsorfrågor.

När Birger Granberg avgår vid tisdagens årsmöte i Idrottens Hus kommer valberedningen att föreslå Anders Marcus som ersättare.

– Det är en härlig förening med en skön historia som jag vill ska leva vidare. Har man Sleipnerhjärta brinner man för det. Vilka gjorde första allsvenska målet (Sleipners Evert Blomgren 1924) och vilka tog Norrköpings första SM-guld (Sleipner 1938)?

– I år känner jag en spänd nyfikenhet på vad våra unga tränare kan göra (Johan Roxström och Admir Dedic). De brinner för uppdraget. Jag jämför dem med Jesper Sundberg i Dolphins som gjort många bra saker för dem, säger Anders.

Sleipner släpar fortfarande med skulder till kommunen.

– Den ligger på ungefär 875 000 kronor och vi följer avbetalningsplanen. Det har varit tuffa år, men vi har gjort vår läxa de senaste åren. Det finns fortfarande ett jobb att göra med organisation och ekonomi, säger Anders.

Vid årsmötet kommer ett litet plusresultat att redovisas.

Har ni råd att gå upp i ettan igen?

– Jo då. Vi tappade i och för sig 110 000 kronor från Ettan fotboll, men får lägre resekostnader i år och vi har lagt en positiv budget för året.

Förutom ordförande Birger Granberg avgår även Nils Thuleborn, kassören Tommy Aronsson och Bert Lorentzon.

Valberedningen föreslår i stället Carin Boiertz, Claes Rydgren och Lennart Österholm.

– Vi har ett par namn till som vi jobbar på för den återstående platsen, berättar Janne Johansson i valberedningen.