När nu 2017 års säsong har dragit i gång är det Ibrahim Beganovic, snart 61 år fyllda, som har ansvar för både herrlag och damlag.

Beganovic tränar just nu sitt Bif fyra gånger i veckan på Idrottsparkens konstgräs i Motala, herrar måndag och onsdag och damer tisdag och torsdag.

– Det är spännande. Men man ska komma ihåg att det finns en stab runt omkring i båda lagen. Jag är bara en del av en organisation, säger Beganovic.

Ibrahim Beganovic har jobbat som fotbollstränare i 30 år och var bland annat med i Maifs verksamhet under Thomas Nordahls tid i början av 90-talet.

Nu har han gått ned i tid på sitt jobb som studie- och yrkesvägledare på Motala kommun, från 75 procent till halvtid. Det gör att han kan ha mer kraft till fotbollen i Bif.

Bif siktar mot toppen, både i damfyran och i herrfemman. Herrarna ska åka på träningsläger till Barcelona som en del av uppladdningen i april.

– Jag vill se en passningsorienterad fotboll, att man tränar på offensiven. Det är min röda tråd som tränare. Försvara sig kan alla göra, det är bara att stå i vägen. Det är svårare att vara kreativ, säger Ibrahim Beganovic.