Motala AIF har lagt ytterligare två pusselbitar i lagbygget inför 2017 på plats. Från Landskrona hämtas Örebrofostrade målvakten Ismael Diawara som sina blott 21 år till trots redan hunnit samla på sig en hel del rutin. Han har bland annat hunnit med en proffssejour i Norge. Nu ska han alltså fylla tomrummet efter Rickard Göthberg och av hans beskrivning av sig själv så låter det som han har det som krävs.

– Jag försöker vara den som dominerar mitt straffområde och styr försvaret. Det är något som jag har utvecklat de senaste åren, säger Diawara som gick på rekommendationer från tidigare Maif-spelare när han fattade beslut om ny klubbadress.

– Jag känner Cheick Diallo och Kristoffer Näfver och jag har bara fått höra bra saker om klubben.

Det andra nyförvärvet är 20-årige Fabrice Junus. En flyfotat yttermittfältare som senast spelade för AFK Linköping och som ser flytten till Maif som ett naturligt steg i sin karriär.

– Det är det jag behöver för att utvecklas. Det har jag redan märkt på de träningar jag gjort sedan jag kom. Tränaren och klubben är professionella, säger Junus och får ett uppskattande leende från Maifs fotbollschef Mikael Larsson som är riktigt nöjd med nyförvärv.

– Det är två kanonförvärv vi fått. Nu har vi det stabilt på målvaktssidan med två unga målvakter. I Ismel får får vi dessutom en ung erfaren målvakt som gjort många matcher på elitnivå. Så jag är otroligt glad över att han kommit till oss, säger Larsson och fortsätter:

– Fabrice är en irrationell, snabb och duktig kille som vill mycket med sin fotboll och det såna killar vi vill ha.