Alla vet hur 2016 slutade för allsvenska mästarlaget.

Nu väntar 2017.

Med helt nya förutsättningar, ett till stora delar nytt lag, ny tränare – och nytt spelsystem. Tanken just nu är att skifta till en mer 3–5–2-liknande uppställning. Åtminstone i offensiven.

– Förra säsongen handlade mycket om att få Pernille Harder med bollen i det som brukar kallas för spelyta två. Nu måste det vara fler som delar på ansvaret. Jag känner att jag vill testa det här och få in lite nya direktiv, säger Kim Björkegren.

Hur har reaktionerna varit i laget?

– Det är nog en blandning. Samtidigt som alla tycker att det ska bli roligt att testa något nytt, så finns också någon slags rädsla och något att fundera över. Men jag tror att det kan vara bra. Inte minst med så många nya spelare. Det är ingen som får någon gräddfil i gamla spår.

Utöver Matilda Haglund och Wilma Thörnqvist har han hela truppen skadefri och räknar med att samtliga spelare ska ges mer eller mindre speltid mot Djurgården. Det betyder också att samtliga nyförvärv direkt får chansen att visa upp sig.

– Det ska bli jäkligt roligt att komma igång. Jag tror att alla är lika förväntansfulla, säger LFC-tränaren.

Vad vill du se?

– Vi har så klart inte kommit in på så mycket detaljer och man kan inte kräva att saker och ting ska sitta redan nu. En del kommer säkert att göra det, men på sitt sätt ser jag också fram emot att vi kommer att misslyckas med ett och annat. Då blir det mer tydligt vad vi behöver jobba med.