– Nu har blir det inte mer. Vi är nöjda med truppen. Med tanke på Champions league i höst är det möjligt att vi kan få till något mer i sommar, men det får vi återkomma till, säger klubbdirektören Maria Hagström.

Finska jättetalangen Emmaliina Tulkki, född 2000, har redan spelat med Ilves i högsta ligan och rankas som det överlägset största löftet i finsk damfotboll. Nu har hon skrivit fyraårsskontrakt med LFC.

Därmed har mästarlaget 20 spelare kontrakterade och något mer kommer inte att hända förrän övergångsfönstret öppnas igen till sommaren. Om ekonomin så tillåter talar mycket för att klubben försöker göra någon spetsvävning inför andra halvan av säsongen och inte minst spelet i Champions league. Ett namn som garanterat finns på önskelistan är Kosovare Asllani, som tidigare aviserat att hon överväger att flytta hem till Sverige när kontraktet med Manchester City går ut.

LFC saknar tills vidare både sportchef (efter Martin Sjögren) och assisterande tränare (efter Anders Jacobsson). Tills vidare sköts den sistnämnda uppgiften av analysansvarige Ronnie Bergdahl.

– Klart att vi hade hoppats på att ha det klart, men det känns viktigt att hitta helt rätt. Det hade varit enklare om det funnits utrymme för heltidstjänster, men där är vi inte, säger Hagström.