– Hur vi ska spela? Det enda jag vet är jag inte gillar att det står om det i tidningen. Det ska vi inte bjuda kommande motståndare på, säger Walfridson.

Betyder det att ni kommer att vara flexibla och spela på olika sätt mot olika lag?

– Det vet man aldrig.

Efter flytten från Norge gjorde han i måndags sin första träning med nya laget, på torsdagen var det dags för diverse tester och Walfridson gillar vad han sett så här långt av mästarlaget.

Han säger:

– Fantastiska människor och bra nivå på träningarna. Det förstod jag att det skulle vara. Klart att det är lite rostigt så här i början, men första veckan har mest handlat om att få igång kropparna, lära känna varandra och sätta en del rutiner. Det tycker jag att vi har gjort.

Till nästa vecka blir det dock inte många spelare kvar när huvuddelen av truppen försvinner på diverse landslagsuppdrag. Hilda Carlén, Anna Oscarsson, Kosovare Asllani och Lina Hurtig åker med Sverige till Sydafrika, Janni Arnth, Maja Kildemoes och Nicoline Sörensen med Danmark, Frida Maanum med Norge, Wilma Thörnqvist och Alva Selerud med Sveriges F 19-landslag och Emmaliina Tulkki med den finska motsvarigheten.

Och Marcus Walfridson själv ska vara med som föreläsare på en stor tränarkonferens i USA.

– Klart att vi gärna hade haft spelarna samlade under en längre tid så här i början, men samtidigt är vi stolta över alla landslagsspelare, säger han.

Läget i truppen?

– Johanna Rasmussen är med och tränar, men ännu inte helt matchklar efter sin skada. I övrigt har vi inga skador eller sjukdomar.

LFC spelar sin första match för året mot norska Stabaek i Karlstad 27 januari.