– Jag har bestämt mig för att ställa upp för omval på årsmötet. Det känns som att det är något stort på gång och det vill jag vara med om. Jag kör på. Det blir minst ett år till, säger han.

Tidigare i vintras kunde vi berätta att Muharrem Demirok efter mindre än ett år som ÅFF-bas hade långt gångna planer på att hoppa av på grund av ett allt tuffare och mer hotfullt arbetsklimat.

Nu, med en dryg vecka till årsmötet 27 februari, bekräftar han att han tänkt om och svarat ja på valberedningens fråga.

Han säger:

– Det har varit en ny värld för mig, med så mycket känslor, men också med för mycket av hat. Då kände jag att glädjen försvann och tvivlade på om jag var rätt person för det här.

Mer att göra

Han säger att han fått stort stöd efter utspelet om hat och hot, illasinnad ryktesspridning och till och med polisanmälningar.

– Det har varit en viktig del till att jag vill fortsätta, men jag känner också att "fasen, jag har mer att ge". Vi har uträttat mycket, men det finns mer att göra både på senior- och ungdomssidan. Så på något sätt finns det väl också en egoistisk tanke att jag vill uppleva det.

Enligt Demirok, som till vardags jobbar som centerpartistiskt kommunalråd i Linköping, var det förra helgens besök på Kopparvallen som fick honom att definitivt bestämma sig.

– Jag har varit inne på det ett tag och meddelat valberedningen. Men då handlade det mer om pliktkänsla. Men så såg jag träningsmatchen mot Syrianska, kände atmosfären och hur glädjen fanns där igen, säger han.

Annorlunda år

Bokslutet för 2016 är ännu inte klart, men ÅFF har tidigare meddelat att klubben räknar med ett mindre plus. För 2017 blir sannolikt målet att nå ett nollresultat.

– Det blir ett väldigt annorlunda år. Efter jätteturbulenta 2016 ska vi landa igen. Men det går inte att räkna med att göra massa pengar i superettan. De marginalerna finns inte, säger Muharrem Demirok.

Det har tidigare talats om att ett kuppförsök skulle vara på gång till årsmötet, med en falang bestående av personer som tidigare varit verksamma i klubben i olika roller.

Men enligt säkra källor ska det nu inte längre vara aktuellt.

– Jag har också hört rykten om en kupp, men vet inte mer än så, säger Demirok.