Vi skrev april 2012 när 18-åringen från Göteborg fick chansen i Gais allsvenska möte med Elfsborg – och tackade för förtroendet med att göra mål. Nu skriver vi februari 2017, snön faller över Åtvidaberg och nyförvärvet på Kopparvallen har just klarat av den kylslagna måndagsträningen.

– Förutom vädret har jag inget att klaga på. Det känns jättebra och. . . ja, det är dags att få fart på det igen. Det är många spelare som utvecklats mycket här, säger han och drar handen genom det våta håret.

Starkare

Artikelbild

Någon vecka har gått sedan forwarden presenterades som klar för ÅFF. Ljungskile rasade ur superettan, men 23-årige Tornblad blir kvar i högsta serien och är sugen på att ta revansch efter en säsong att glömma.

– Det var tungt, men man får försöka att lära sig något av det också. Jag hoppas att jag blir starkare av det. Under andra halvan, när Zoran (Lukic, tränaren) kom in blev det ändå bättre och personligen är jag ändå ganska nöjd med avslutningen, säger han.

Första kontakten med ÅFF togs i december, men inte förrän skyttekungen Shkodran Maholli skrev på för Häcken och flyttade till Göteborg fanns en plats ledig.

Då tog Linus Tornblad sitt pick och pack och flyttade åt andra hållet i stället.

– Jag fick direkt en bra känsla när jag pratade med Roar (Hansen, ÅFF-managern). För mig var det viktigt att komma till något nytt med ett annat tänk och annat sätt att spela fotboll. Här är det konstgräs och betydligt mer spel längs backen. Det blir annorlunda, men jag ser verkligen fram emot det, säger han.

Forward

Han är användbar både på kanten och i anfallet, men är i första hand värvad som djupledsgående forward. Mycket troligt med ett annat nyförvärv, Emil Bellander, vid sin sida.

– Framförallt hoppas jag att jag ska utevcklas och göra mer poäng än vad jag gjort tidigare, säger han.

Ja, efter allsvenska debuten för snart fem år sedan var det många som såg talangen som en blivande stjärna. Anbud fanns från större klubbar, men han blev kvar i Gais trots allsvensk degradering samma säsong. Sedan ytterligare tre år i Håkan Hellströms favoritlag innan han nu närmast kommer från Ljungskile.

Talangen kom av sig, efter det där debutmålet blev det bara ett till i allsvenskan, men nu är målet att få en välbehövlig nystart.

– Det kändes lättare att byta klubb den här gången. Grabbarna har verkligen tagit hand om mig, säger han och skrattar när målvakten Gustav Jansson kommer fram och hälsar honom välkommen en gång till.