När förbundskapten Pia Sundhage presenterade truppen till traditionsfyllda träningsturneringen Algarve cup, som avgörs i Portugal 1–8 mars, fanns som väntat LFC-trion Jessica Samuelsson, Jonna Andersson och Magdalena Eriksson bland de uttagna namnen.

Dessutom ges nyförvärvet Lina Hurtig en ny chans i Blågult. Hon är tänkt som anfallare i LFC, men i landslaget uppsatt som mittfältare.

– Vi har haft med henne tidigare, men hon har haft problem med skador. Nu är hon frisk. Definitivt en spelare för framtiden. Får hon vara frisk kommer det att bli riktigt bra. Hon har allt, men behöver spetsen och få spela mer, sa Sundhage på presskonferensen i Stockholm.

Hon hyllade också Jonna Anderssons utveckling, som allt mer som ut som förstaval som vänsterback inför sommarens EM-slutspel i Nederländerna.

– Hon har gått från klarhet till klarhet. Det har vinglat lite, det ska jag erkänna, men hon börjar allt mer använda sin fysik. Hon ska komma fram varje gång på kanten, sa Sundhage.

Magdalena Eriksson är även den här gången uttagen som mittback.

Med i truppen återfinns som väntat även förra LFC-duon Stina Blackstenius (Montpellier) och Fridolina Rolfö (Bayern München). Den sistnämnda är just nu fotskadad, men beräknas vara tillgänglig för spel senare under turneringen.

Sverige möter Australien, Kina och Nederländerna i sin grupp.