A-laget hade sin första träning i söndags och ett 20-tal spelare slöt upp. Flera andra stod vid sidan av och bildade sig en uppfattning om Linköpings nyaste lag. FC Orten kommer att spela i division 6 och ska tränas av Bojan Vasic, Elvis Ogresevic och Roni Lindberg. Alla är välkomna att provträna med laget, oavsett nationalitet eller ålder.

– Det finns ett stort behov av aktivitet i området, många ungdomar i Skäggetorp har inga rutiner utan står i trappuppgångar och hänger. FC Orten är något som knyter ihop säcken. Först skolgång och läxläsning, sedan fotbollsträning på kvällen. Vi vill finnas med i ungdomarnas vardag, säger Anton Juholt.

Det har varit mycket snack om nedlagda lag inom östgötsk fotboll under vintern. FC Orten går emot strömmen och har ambitionen att bli en bestående del i det lokala seriespelet. Samtidigt som Anton Juholt pratar om att förbättra ungdomars vardag genom fotbollen hymlar han inte med att A-laget på sikt ska bli framgångsrikt.

– Det är såklart viktigt att ungdomarna får förebilder. Vi har inte som mål att ligga i division 6 och puttra utan siktar uppåt, A-laget ska hålla en hög standard och locka bra spelare, säger Anton Juholt.

Klubben har också anmält 12-13 ungdomslag, men det är inte säkert att så många kommer till spel till våren.

– Vi får känna oss för den närmaste tiden. Man vet aldrig, det kan bli fler också. Vi har ju 150-160 ungdomar i gång i nattfotbollen varje vecka, ungefär 100 spelare är redan medlemmar i föreningen. Bara där har du ju fem lag, säger Anton Juholt.

Mycket jobb återstår fortfarande för Juholt och vapendragaren Mohammed ”Hamma” Mohammedian. Fler spelare till A-laget ska rekryteras och sponsorer ska jagas. Seriepremiären är ungefär två månader bort.

– Det kanske låter lite orealistiskt, men jag hoppas på 1 000 pers i premiären. Planen ligger mitt i Skäggetorp, jag vill såklart att folk ska komma och titta, vi ska göra matchen till en happening.