En efter en föll favoriterna i årets damupplaga av Boren futsal cup. Först åkte förra årets finalist Sätra SK ut i gruppspelet. Sedan i kvartfinalerna tog det stopp för de regerande mästarna Borens IK C och för Mariebo IK, som slutade tvåa i division 1 i år.

– Det har varit en oerhört hög nivå i årets turnering, tuffa och jämna matcher. För vår egen del kom vi inte upp i nivå helt enkelt, sa Ida Överstam, lagkapten i Boren C.

Även Borens IK 2 tog sig till kvartsfinal efter att ha vunnit sin grupp, där bland annat IK Thun och Sätra SK spelade. I kvartsfinalen tog det stopp mot Smedby AIS som avgjorde i den andra förlängningsminuten.

– Jag är stolt över tjejerna idag. Vi avancerade inte bara från gruppen utan vann den även, sedan i kvartsfinalen var det tillfälligheter som avgjorde, sa Borens tränare Goran Zoric.

Semifinalerna blev två riktigt jämna drabbningar, först IFK Norrköping mot IK Thun som slutade 0–0 efter full tid, men i förlängningen avgjorde IFK Norrköpings Emilia Larsson. Den andra semifinalen gick även den till förlängning. I förlängningen avgjorde Amanda Andersson och Skeninge IK gick till final.

Finalen var jämn och det var två lag som ville vinna. IFK:s Clara Flenhagen gjorde 1–0 till IFK efter bara en minut men Skeninges Lydia Vaggelyr kvitterade bara två minuter senare. 1–1 var ett resultat som stod sig i halvtid. Den andra halvleken var också jämn och när det återstod drygt 3 minuter avgjorde IFK:s Alma Sjödahl med ett skott upp i krysset.

– Det har varit en lång dag men jag är otroligt nöjd med tjejerna. Vi hade en riktigt bra defensiv och det är det som lägger grunden till att vi vinner idag, sa Anders Gahnström.

Artikelbild

| Vinnare. Favoriterna IFK Norrköping höll för pressen och vann BFC.

– Jag vill berömma vår lagkapten Tove Werner, hon ser till så alla tjejer verkligen värmde upp ordentligt och det är viktigt sådana här långa dagar. Men hela laget har varit noga i allt, det är ett kanongäng.

Dagens skrällgäng var ändå Skeninge IK som tog sig hela vägen till final.

Artikelbild

| Långt ben. Adolfsbergs målvakt Hanna Björn fick sträcka ut ordentligt på ett skott av Sarah Pettersson.

– Det är alltid surt att förlora men jag är nöjd ändå, nu ska vi göra något kul för pengarna, sa Skeninges lagkapten Emilia Karlsson.