De gröntröjade österrikarna, sist i sin liga, var en relativt okänd motståndare inför matchen i Vila Real de Santa Antonio, precis på gränsen till Spanien.

Men siffrorna var logiska sett till spelbilden. Mattersburg var bättre helt enkelt och IFK Norrköping fick inget tryck i offensiven.

– Vi såg lite tunga ut, sa Jens Gustafsson i korridoren under läktaren efter matchen.

Tunna?

– Tunga. Och tunna. Men det fanns många orsaker till det. Vi har spelat för ett tag sedan och det är ju tidigt på säsongen. Det finns många förmildrande omständigheter men fortfarande finns det väldigt mycket att jobba med. Vi märker att det finns mycket att ta tag i för att bli ett bättre lag. Vi har lite för många tekniska fel i matchen, vi tappar boll för lätt och passningsspel och så vidare. Sen är det fortfarande försvarsorganisationen. Ibland faller den inte, ibland faller den isär och ibland har vi inte varit tillräckligt tydliga med vad var och en ska göra.

– Men lägrets syfte med den här typen av matcher har verkligen nåtts. Så här ser det ut internationellt. Det smäller och det är tuff fotboll, fysisk fotboll, och det behöver vi verkligen lära oss.

2–9 totalt är inte så roliga siffror.

– När det gäller Shakhtar får vi nog isolera det som en företeelse som vi inte ska blanda in i någon statistik, sa Jens Gustafsson innan han hoppade in i bussen tillsammans med de övriga.