LÄS MER: "När väl AIK kom in bilden var det givet."

Norrköpingssonen Kristoffer Olsson återvände från Midtjylland till Sverige. Men det blev till AIK och inte till IFK som har visat intresse en längre tid.

IFK-ordföranden Peter Hunt förklarar i pausen mellan IFK-match mot Mattersburg i Portugal att det var det ekonomiska som avgjorde.

– Vi var med i racet fram till den tidpunkten då det hade kostat oss ett åttasiffrigt belopp. Därutöver lön och en mycket kraftig vidareförsäljningsklausul. Då skulle beloppen bli så höga att vi helt inte kan ta ansvar för det, så vi backade ur, berättar han.

När gjorde ni det?

– Det var någon dag sedan, skulle jag tro. Då hade vi nått den gränsen för vad vi skulle kunna betala. Beloppen är avsevärda men vi gjorde ett allvarligt försök att lösa honom.

Peter Hunt säger att innermittfältaren Kristoffer Olsson i så fall hade blivit den överlägset dyraste IFK-värvningen någonsin.

– Ja, alla kategorier. Herrgud, så hade det varit. Men någonstans tycker vi att vi inte kan lägga det på en enskild spelare. Vi har ju några månader på oss att titta lite ytterligare men det är ju Jens (Gustafsson) och hans stab som får göra de värderingarna.

Det är inte säkert att det blir någon annan värvning?

– Det är det inte men visst ser det lite tunt ut. Nu spelade ju Eliasson där och han gjorde det bra. Men vi får se på lite längre sikt hur vi hanterar det. Det är inget att gråta över spilld mjölk, det är bara att ta nästa steg.

Lite tråkigt ändå att man inte kan få hem en Norrköpingskille, utan det blir till en konkurrent i stället.

Artikelbild

| Peter Hunt.

– Absolut. Men det är pengarna som styr det, och det är bara att önska Kristoffer lycka till där. Vi får hantera den här situationen och sen förstår jag fansen. Jag förstår att det väcker en viss frustration eftersom den naturliga adressen vore här. Men som sagt var, pengarna styr det här, säger Peter Hunt.