IFK-anfallaren Sebastian Andersson fick beröm för sin landslagsinsats mot Elfenbenskusten senast och får nu en ny chans i det blågula anfallet. Mot Slovakien på torsdag spelar han ihop med AIK:s 17-årige talang Alexander Isak på topp.

Sebastian gläds över förtroendet från Janne Andersson.

– Jag vet inte om jag är en stöttespelare men det är kul att starta i två matcher. Debut i förra matchen och en start till nu så det är jättekul. Jag är nöjd med insatsen i första matchen och jag vann dueller hela matchen, säger IFK-anfallaren till Fotbollskanalen.

– Jag är bland de äldsta här och det kan ju också vara en del av förklaringen, säger Sebastian vidare.

Att få bilda anfall med omtalade stortalangen Alexander Isak ser Sebastian som en rolig utmaning.

– Jag har tränat en träning med honom och det är en spännande spelare som det skrivs mycket om. Jag har mött honom två gånger och vet att han är jätteduktig. Det blir spännande att se om vi kan hitta varandra. Han har potential. Han är bolltrygg och mogen både på och utanför planen för att vara 17 år. Jag vet själv när man var i den åldern, då var man inte jättemogen. Han tar för sig på ett sätt som inte många andra 17-åringar gör.

På Fotbollskanalens fråga om rollfördelningen mellan de båda på topp svarar Sebastian:

– Det vet jag inte, men antagligen kan båda två gå i djupled och vara target. Han är ganska lång och gänglig. Jag tror att vi kan dela upp det ganska bra.