IFK:s manager hade inte många tankar på fredagens lottning, och han ville inte kommentera utfallet.

– Det är helt ointressant, AIK är det enda som är intressant just nu, sen får vi ta det andra framöver sen, säger Jens efter fredagens träningspass.

För segrarna i runda tre väntar en playoffrunda innan gruppspelet i Europa League.

Hur är tankarna efter 2–1-segern mot Trakai?

– Absolut borde vi ha gjort mer mål. Resultatmässigt är utgångsläget inte fullt ut så bra som vi skulle vilja att det var, däremot är självförtroendet in i match nummer två högt. Vi visade att vi är ett bättre lag, det är nåt vi ska använda oss av på torsdag där borta, säger Jens.

Nu har han dock all fokus på söndagens svåra bortamatch mot toppkonkurrenten AIK.

– Två lag som spelade torsdag kväll och har spelat ganska intensivt en tid, en väldigt inspirerande uppgift. Det är två väldigt olika lag i hur man vill spela, AIK är mer defensivt balanserade och vi jobbar mycket mer med vårt offensiva spel och vill spela på det sättet. AIK är försvarsstarkt men vi ska göra allt vi kan för att få igång vårt passningsspel som vi fick senast (mot Trakai).

Det blev 0–0 hemma i maj, hur ska ni lyckas dyrka upp AIK-försvaret nu?

– Det finns inga direkta nycklar till de delarna förutom att vi nu har mött dem en gång och vet vad som väntar. Vi har kvalitet i laget som kan luckra upp den typen av organiserat lågt stående försvar. Sen ska vi göra några förändringar sen senast för att förhoppningsvis bli vassare, men det är förmågan att få igång vårt passningsspel och löpa som kommer öppna upp ytor, säger Jens som räknar med att ha alla spelare tillgängliga till spel.