Segern i Volkswagen Stockholm Cup krävde sina skadeoffer i IFK-truppen men på måndagsträningen var det idel positiva besked. Niclas Eliasson och Nicklas Bärkroth tränade för fullt och Sebastian Andersson och Daniel Sjölund, som tvingades utgå mot Hammarby i lördags, är också på väg tillbaka.

– Sebastian fick en lårkaka. Vi ska jobba med svullnaden där och om ett par dagar är han igång. Det är likadant med "Daja". Han stukade till knäet men det var ingen struktur som hade gått sönder, berättar IFK:s idrottsskadeterapeut Dale Reese.

Andreas Hadenius är ännu närmare att kunna träna för fullt. Det är en vecka sedan 25-åringen stukade till foten på träning, men han är i stort sett återställd. På träningen får han hålla till själv och springa sick-sack mellan konerna som har placerats ut efter Dale Reese instruktioner. Medan han stretchar tittar han bort mot andra planhalvan där bollen är i centrum.

Artikelbild

| Andreas Hadenius.

– I morgon ska jag kunna vara med på lite spelövningar. Kanske halva passet, berättar Hadenius när han tar en liten paus.

Han är nöjd att skadan var av den lindriga arten.

– Det var som jag trodde ungefär. Det kändes direkt som att det var en stukning. Det kan ju ta längre tid än en vecka med sånt men jag är glad att det inte gjorde det.

Andreas Hadenius har haft nog av sega och svårläkta skador tidigare.

Artikelbild

| Stukad och återställd. Andreas Hadenius är redo att börja träna för fullt den här veckan.

– Höften och ljumsken har det varit mestadels. De känns faktiskt helt bra nu och det är första gången jag kan säga det på ett och ett halvt år. Jag har hittat övningar som jag tycker känns rätt nu. Det tog ett tag men nu vet jag vilka som hjälper mig.

Krutpaketet Hadenius är fostrad i Smedby och har inte haft en spikrak plats in i IFK Norrköpings startelva. Han debuterade redan 2009 men sedan dess har det blivit spel både med Sylvia i division 1 och Värnamo i superettan.

Artikelbild

| David Mitov Nilsson.

De tre senaste åren har han tillhört IFK fullt ut. Totalt har det blivit tolv starter och 24 inhopp hittills, men allroundkunnige Hadenius är självklart sugen på ännu mer.

– Jag säger som alla andra, att man vill spela så mycket som möjligt. Angående position vet jag inte hur tankarna går men jag är öppen för vad som helst. När jag stukade foten spelade jag ju forward till och med. Det känns jävligt bra fysiskt i alla fall, nästan starkare än någonsin faktiskt.

Har du blivit snabbare nu när du har klippt dig också?

– Ja, mycket snabbare, haha. Det kommer vara en helt annan spelare som kommer ut nu.

Var det ett stort steg att ta?

– Nej, jag har gått och funderat på det ett tag så det var inga konstigheter. Jag har nog sparat håret sedan min debut 2014.

Det kanske gör susen, att du blir ordinarie nu?

– Det ligger nog inte i håret men det är skönt att vara kortsnaggad i alla fall, konstaterar Andreas Hadenius.