Wahlqvist är en av fyra IFK Norrköping-spelare som är iväg med A-landslaget till Abu Dhabi.

I IFK har han flyttat fram ett steg i och med det nya 3–4–3-upplägget. Och så även i landslaget tydligen där den före detta högerbacken är uppsatt som yttermittfältare inför söndagens match mot Estland (där nye klubbkompisen Jordan Larsson startar på topp).

– Man brukar gå bakåt i planen ju äldre man blir, men jag går framåt. I Norrköping blir det samma utgångsposition offensivt när vi spelar 3-4-3, men defensivt har man aldrig försvarat så högt i plan och att dessutom ha någon bakom en som styr. Jag brukar ju styra de som är framför. Det är lite ovant, men jag kommer in i det, säger Linus Wahlqvist till fotbollskanalen.se.

När han kommer tillbaka till Norrköping väntar en ny konkurrenssituation för hans del. I fredags värvades den costaricanske ungdomslandslagsmannen Ian Smith in och han spelar på exakt samma position, som höger "wingback".

– Vi har inte haft så mycket ytterbackar egentligen. Det är bra med konkurrens. Jag vet ingenting om honom, inte mer än det lilla jag läst att han gjorde ett bra intryck i Hammarby, säger Wahlqvist.

Han kan heller inte uttala sig om värvningen av Ian Smith skulle tyda på att han själv kommer att försvinna till proffslivet.

– Inte vad jag vet, säger han vidare till fotbollskanalen.se.

För ett år sedan var Wahlqvist glödhet under vinterfönstret men blev ändå kvar i IFK. Han har ett år kvar på kontraktet och upplever att det är betydligt lugnare silly season nu än förra vintern. Det mesta tyder på att han blir kvar i klubben i nuläget.

– Som det ser ut just nu så är jag det. Det tror jag i varje fall, men man vet aldrig med fotbollen.

Hur har ni pratat om en eventuell förlängning?

– Inte mycket alls. Vi vet var vi har varandra och sedan är det inte mer än så.

Hur ser du på att förlänga?

– Det är inget jag har tänkt på. Jag har bara tänkt på att starta den här säsongen och är jätteladdad inför Norrköpings säsong med de nyförvärv vi gjort och så får vi se var det leder.

Det var nära att han blev proffs i förra januarifönstret men allt landade ändå i att han blev kvar i IFK ytterligare en allsvensk säsong. Varför det blev så vet han inte ens själv enligt fotbollskanalen.se.

– Jag kan inte svara på det, som spelare har man inte mycket att säga till om. Det är andra runt om kring som styr det, säger Wahlqvist.

Har klubben tagit för mycket betalt?

– Jag har ingen aning, men jag har inget att säga till om som spelare. Jag spelar där jag är och trivs i Norrköping.