Det började i alla fall hyggligt när Sebastian Andersson rullade in 1–0 på IFK:s första riktiga farlighet. Men Mattersburg var det bättre laget och IFK fick en jobbig andra halvlek att försöka vända 1–3 samtidigt som det började regna på arenan.

– Det blir ju ganska mycket kamp och vi möter ett lag som är väldigt fysiskt också. Jag ska inte stå här och skylla på någonting men mattan är inte jättebra. Jag tycker ändå vi försöker spela, och även mot Shakhtar tycker jag också att vi ändå försöker så mycket det går. Sen är det klart att vi åker på några omställningar för mycket som såna straffar oss med. Det är ju alltid surt att förlora men i en sån här match ska man skita i vad resultatet blir egentligen. Istället fokusera på de sakerna som vi har tränat på och försöka ta med det så mycket som möjligt, sa Daniel Sjölund när han lutade sig väggen utanför omklädningsrummet.

"Daja" såg ingen större anledning att slå på de stora varningsklockorna trots 2–9 totalt mot internationellt motstånd.

– Vi är fortfarande i januari och har spelat de två första matcherna mot ganska tufft motstånd. Så det är svårt att säga var vi är och var vi borde vara, sa han.

Var det sega ben eller hade ni kraft att spela så som ni vill?

– Jag tyckte ändå det var helt okej med tanke på att vi spelade match i lördags. Men just sista 10–15 var sega. men det är också sånt där som man får ta med sig, att göra 90 minuter och vänja kroppen med det.

För Niclas Eliasson blev det 90 minuter på en något ovan position, som innermittfältare tillsammans med just Daniel Sjölund. Han gjorde en bra match mot Shakhtar och tillhörde de bästa mot Mattersburg också.

Artikelbild

| Daniel Sjölund.

– Det var en väldigt tuff match. Aggressivt, och en väldigt studsig plan så det var inget bra spel. Det var mycket duellspel och kanske inte så mycket finlir, sa Eliasson medan han tuggade i sig en macka efter duschen.

Du försökte ändå?

Artikelbild

| Niclas Eliasson.

– Ja, det blev lite grann men det är nog lättare att spela på plasten hemma i Norrköping.

Innermittfältare är inte hans vanliga placering på planen.

Artikelbild

| Jón Gudni Fjóluson.

– Jag har inte spelat där så mycket men en del har det blivit.

Trivs du där?

Artikelbild

| Målskytten Sebastian Andersson.

– Alltså, egentligen har jag spelat mest på kanten. Det är väl den mest naturliga positionen men om tränarna sätter mig på innermittfältet så spelar man där.