Det var i cupens tredje omgång som laget ställdes mot Premier League-laget Watford på bortaplan. Efter en tuff period i ligan gick det inte mycket bättre där för laget som ligger fyra i The Championship.

Watford vann med 3–0 och skickade därmed ut Bristol City ur FA-cupen i lagets första framträdande där för den här gången.

Desto roligare för Niclas Eliasson, som fått begränsat med speltid på slutet, var att han nu fick 90 minuter på planen.

Vid 2–0 till Watford var Eliasson nära att få sätta upp en assist på sitt konto när han spelade in till inhopparen Gustav Engvall som dock styrde bollen utanför.

I Ligacupen har Eliassons lag haft en roligare säsong så här långt, där är man framme vid semifinal och möter Manchester City på bortaplan under tisdagen. Andra mötet hemma på Ashton Stadium den 23 januari.

När det gäller IFK:s tre tysklandsproffs är samtliga just nu på träningsläger inför den stundande omstarten av 2.Bundesliga.

Serieledande Fortuna Düsseldorf befinner sig i Marbella och har träningsspelat mot Borussia Dortmund.

Emir Kujovic fick starta som ensam anfallare men blev mållös och utbytt i pausen. Motståndarna från den högsta tyska ligan vann matchen med 2–0 mot Kujovics lag, bland annat efter ett mål av förre AIK-spelaren Alexander Isak.

Även Sebastian Andersson fick starta Kaiserslauterns träningsmatch på spansk mark. Även han blev utbytt i pausen och även hans lag åkte på en förlust med 0–2 mot Bundesliga-motstånd – där i form av SC Freiburg.

Andersson var dock inblandad i flera farligheter under sin tid på planen, dock utan att få utdelning.

Kaiserslautern hade en väldigt tung höst och ligger sist i tabellen.

Christoffer Nymans Eintracht Braunschweig föll ännu större, 0–4 mot holländska NEC Nijmegen, på sitt träningsläger i spanska Benahavis.

Nyman, som precis börjat trappa upp träningen igen efter sin senaste skada, är inte riktigt ikapp för att spela matcher än och fanns inte med i truppen i lagets första träningsmatch för året.