25-åringen kom från norska Rosenborg i vintras. Första tiden i IFK Norrköping blev tuff med skador som störde honom.

– Det var en lite jobbig vår, kom ju skadad så det tog lite tid. Efter det tycker jag det har gått rätt bra, nu är det bara att fortsätta så, säger Gudmundur efter onsdagens pass på gymmet.

Efter sommaruppehållet har han fått mer och mer speltid och senaste månaden har han haft en stadig plats i startelvan på innermittfältet.

Artikelbild

| Thórarinsson.

– Jag visste att det bara var att fortsätta träna bra och sen ta chansen att göra det bra när man får spela. Jag är jättenöjd med hur det ser ut idag, för egen del och att det går bra för laget, säger "Gudi".

Är du i full form nu eller kan det bli bättre?

– Nja, vi får se. En svår fråga. Jag jobbar varenda dag med hur bra jag kan bli, och tar det därifrån.

Ett mål har han gjort på sina 22 matcher – elva från start och elva som inhoppare.

– Jag kanske aldrig har varit en målskytt, men så länge laget spelar bra är jag nöjd.

I tisdags kväll blev det hela 4–1 mot formstarka Häcken på Östgötaporten.

– En jättebra match, första 25–30 spelade vi kanske på vår bästa nivå, skapade mycket chanser och låg bra försvarsmässigt och gick i press vid rätt tidpunkt. Det kändes riktigt bra. Såklart hade de också några bra chanser, men Mitov och försvaret var bra. En jättefin seger, Häcken är ett duktigt lag. Vi har absolut fått ett uppsving med vårt nya spelsystem. Det ser bra ut, spelarna börjar känna varandra lite bättre. Vi har många nya som inte varit här länge, det kan ta lite tid att spela ihop sig, men det är vi på god väg att göra, säger "Gudi".

Hur skiljer sig det nya spelsättet för dig på innermittfältet?

– Det största tycker jag är att man har försvaret i ryggen hela tiden, de är jätteaggressiva och kan kliva hela tiden. Det hjälper jättemycket. De tre mittbackarna kan kliva mycket så man behöver inte vara rädd för att gå upp i press själv. Det kan ju bli en stor yta att täcka, men det klarar vi. Om våra tre forwards pressar bra gör det också jobbet lättare för oss på mitten.

Tre matcher med nya 3–4–3 har gett sju poäng, bra spel och med det ett ökat självförtroende hos spelarna.

– Jo, men det ska vi ha med så många bra spelare här. Smarta spelare som förstår fotboll bra. Självförtroendet ska alltid vara högt här men efter en så bra match blir det ännu bättre.

Fungerar det oväntat bra redan nu?

– Nej, vi har jätteduktiga spelare och då löser de ofta olika situationer bra. Vi hittar kombinationer, är mentalt mer på och njuter av att spela fotboll, ser det ut som. Vi har kul, det är viktigt.

Sex matcher återstår och IFK Norrköping har häng på topplagen bakom suveräna Malmö.

– Vi ska vara med och kämpa om topp tre för en Europaplats. Det har vi fått chans till nu efter en bra seger, säger Gudmundur Thórarinsson.