Den 16-åriga mittfältaren spelar redan med Ilves i högsta ligan och rankas som det överlägset största löftet i finsk damfotboll. Hon var under hösten på plats i Linköping för att visa upp sig och träna med mästarlaget – och gjorde ett kortare inhopp i lördagens träningsmatch mot Fortuna Hjörring.

Nu är allt klart och fyraårsskontraktet påskrivet.

Corren kunde redan under måndagsförmiddagen berätta om påskriften, uppgifter som sedan bekräftades via ett pressmeddelande från klubben.

– Jag är väldigt uppspelt över kontraktet och möjligheten att få träna och spela med ett så fantastiskt lag. Jag ser fram emot säsongen, säger Emmaliina Tulkki.

Klubbdirektören Maria Hagström var nöjd över att få talangen till klubben.

– Emmaliina är en mycket spännande ung spelare som har en stor potential att utvecklas till att bli en toppspelare i Damallsvenskan på sikt. Det känns intressant att se hennes utveckling över tid och se hur hon kan ta nästa steg i vår miljö. Hon spås redan att bli av Finlands nästa stora stjärna, säger hon i pressmeddelandet.

I höstas sa dåvarande tränaren Martin Sjögren så här om Emmaliina Tulkki:

– Mycket spännande spelare. Bra i sitt passningsspel, oerhört mogen och fysiskt stark för sin ålder. Det går aldrig att säga vad som kommer att hända med unga spelare, men jag får lite "Stina Blackstenius-känsla" när jag ser henne.

Med den senaste värvningen är LFC-truppen klar inför seriestart.