EM-festen sparkar i gång med Nederländerna mot Norge på söndagskvällen, men i morgon är det premiär för Sverige.

Mot Tyskland, i Breda – med två LFC-spelare från start.

Jessica Samuelsson till höger i backlinjen och Jonna Andersson till vänster.

Den sistnämnda har varit något ifrågasatt och en och annan trodde att istället lagkompisen Magdalena Eriksson (som efter EM flyttar till engelska Chelsea) skulle ta vänsterbacksplatsen, men så blir det inte.

Och beslutet stöttas av – Eriksson.

– Vi har kört med samma backlinje ett halvår nu. Jag kan förstå och respektera att det inte ska ändras nu. Det är bara att göra sig redo om något skulle hända. Jag är medveten om att jag inte har startat på ett tag i landslaget, säger hon.

LFC-kaptenen är känd för att extra noga förberedelser för att ha koll på kommande motståndare. Det gäller även nu – trots att hon inte vet om det blir något spel. Utöver den kollektiva laggenomgången har LFC-trion tillsammans tittat på hur det tyska laget spelar.

– Ja, vi hjälps åt. Tittar på matcher och klipp, ser hur olika spelare agerar och diskuterar vad vi ska göra och tänka på, säger Eriksson.

Jonna Andersson erkänner att hon inte nått upp till önskad nivå i de senaste landskamperna.

Jonna Andersson själv medger att det inte riktigt gått som hon tänkt under uppladdningen inför EM.

– Det har varit lite upp och ner. I den senaste matchen var det trötta ben på alla håll, men jag känner väl att jag i vissa matcher inte kommit in i matchen tillräckligt. Det har blivit lite ensamt på kanten och det har känts lite tungt.

– Jag kommer in i det mer och mer. Det gäller att ta vara på de här träningarna och situationerna man får, och försöka göra det bästa hela tiden, säger hon till Fotbollskanalen.