Det är Irma Helin, mittfältare från Piteå, som förstärker mästartruppen inför kommande säsong.

– Jag har aldrig tidigare kommit till Sveriges bästa lag, så det ska bli jättekul. Aldrig enkelt att ta sådana här beslut, men jag ser verkligen fram emot att få komma till en så proffsig miljö, säger hon till Corren.

Helin debuterade i allsvenskan (Djurgården) redan som 15-åring och har varit bofast i U23-landslaget. Hon hann även med att debutera i A-landslaget under fjolåret (mot Iran).

Att hon inte skulle vara kvar i Piteå var klart tidigt.

– Jag kände direkt efter säsongen att jag ville vidare. Det var en fantastiskt bra tid däruppe, men det var dags för något nytt för att ta nästa steg. Jag känner många i LFC-truppen rätt bra och har koll på nästan allihop, säger 22-åringen.

Hon har värvats, och ser sig själv, som mittfältare, men kan också användas i någon forwardsroll. Utöver sina omskrivna anfallsstjärnor har LFC har tappat viktiga mittfältare som Renée Slegers och Mariann Gajhede.

Så där finns tunga positioner att fylla.

På måndag väntar första träningen med nya laget.

– Du vet hur det är med "silly season" och jag har funderat mycket den senaste tiden. Nu är jag glad och nöjd att allt är påskrivet och klart, säger Irma Helin.

LFC:s klubbdirektör Maria Hagström säger:

– Irma är en teknisk och spelskicklig spelare som kommer att passa bra in i vårt lagbygge.

Just de fina teniska egenskaperna har Helin uppmärksammats för i fotbolls-Sverige.

– Hon är hittills den enda som gjort en helikopterfint inklusive en tunnel på sin motståndare mitt framför mina ögon under brinnande match, har exempelvis assisterande förbundskaptenen Lilie Persson sagt.