Hon började spela fotboll när hon var tre år i något som kallades "boll och lek" tillsammans med killar. När hon sedan var sex år startade ett tjejlag i Västra Husby där hon fortsatte med fotbollen.

– Jag fastnade för sporten på grund av allting runt omkring och jag älskar lagsport. Det viktiga är såklart att det är roligt och fotboll är ju fotboll, säger Ella Degerstedt och skrattar.

För tre år sedan lades laget i Västra Husby ner och Degerstedt gick över till IFK Norrköping.

–  Det var en väldigt bra förening att spela i. Där spelade jag först i deras flicklag. Men det senaste året spelade jag med U-laget i division 2. Vi åkte sedan ner till division 3 inför den här säsongen, vilket jag inte kände för att spela i. Jag ville upp till A-laget men det var det inget snack om. Sedan började jag träna lite med LFC och de frågade om jag ville fortsätta i deras trupp. Jag kände att det var ett nytt äventyr och rätt steg för mig i min karriär, säger Degerstedt.

Nu har hon spelat vårsäsongen med LFC och känner att hon gjorde ett bra val.

– Just nu pendlar jag från Norrköping och börjar nian nu till hösten. Därför kommer jag att gå kvar i min skola ett år till och sedan får jag se hur det ser ut – om jag flyttar hit eller inte, säger Degerstedt och fortsätter:

– I damserierna var det mer gå på kropp och inte så mycket tempo. I F19-serien är det mer bolltempo och lite roligare.

Nu är det Gothia Cup som är nästa drabbning för tjejerna.

– Det är väldigt spännande. Jag har varit där två år tidigare och det är ju verkligen en jätterolig cup. Det är mycket folk, spänning och stora matcher. Jag har bara varit på cupen med ett lag som anmält sig själva tidigare. Därför är det lite speciellt att få äran att spela i en inbjudningscup som Tipselit. Jag kommer att åka dit för att få spela så mycket som möjligt och utvecklas som spelare.

I Tipselit är det 16 lag som deltar. Åtta lag är från Sverige och lika många lag är från utlandet. För Linköpings del är det laget Nor Cal Soccer Academy från USA som de kommer att möta i gruppen. Sedan är det även Växjö och Holmalund.

– De svenska lagen i vår grupp möter vi vanligtvis i serien också. Därför är det extra roligt att få möta laget från USA.

Chanserna att ta sig vidare i cupen är goda enligt LFC:s assisterande tränare Carl Blomqvist.

– Vi har ett bra lag för att vara med i turneringen då vi passar in åldersmässigt. I serien möter vi ofta lag som är äldre än oss. Men här passar åldern i vår trupp in väldigt bra, säger Blomqvist och fortsätter:

– Det är ett lag som innehåller väldigt intresserade och ambitiösa tjejer som tycker det är kul med fotboll som åker med till Gothia. Har vi en bra vecka kan vi gå hela vägen.