Under de senaste dagarna har ett antal spelare värvats in till Linköpings FC inför allsvenska guldjakten i höst. Mitt under EM-uppladdningen blev det klart att Magdalena Eriksson går åt andra hållet.

Från och med i höst blir Eriksson lagkompis med landslagskompisen Hedvig Lindahl i engelska topplaget Chelsea Ladies.

– Det känns som en blandning av vemod och förväntan efter över fyra väldigt bra år i Linköping. Tufft att lämna mitt under säsongen, men jag är redo att ta nästa steg. Både jag och Chelsea vill vinna de stora titlarna, säger hon.

Artikelbild

För LFC, som toppar allsvenskan med fem poäng, är det naturligtvis ett mycket tungt avbräck, men samtidigt går kontraktet ut till hösten och nu ersätts klubben med en viss övergångssumma som var inskriven i hennes kontrakt. Enligt vad Corren erfar handlar det om en bit över 100 000 kronor.

Magdalena Eriksson värvades till Linköping som lovande ytterback, men har under tiden växt ut till A-landslagsspelare, mittback och lagkapten med mycket stort ansvar.

– Chelsea imponerade på mig med sin proffsiga miljö. Att spela en annan typ av fotboll i en annan ligan kommer också att utveckla mig mycket. Det känns otroligt kul.

23-åringen erkänner att hon under en tid siktat på att få flytta utomlands.

– Givetvis har man haft det i tankarna, jag har ändå varit i LFC ganska länge, Det har varit en del diskussioner längs vägen.

Chelsea toppar just nu engelska damligan med 19 poäng på åtta matcher, tack vare bättre målskillnad än Kosovare Asllanis Manchester City. Tidigare har en annan EM-back från LFC, Jonna Andersson, varit högaktuell för Londonklubben, men hon tackade nej och valde att stanna i Sverige.

Flera stora europeiska klubbar har under de senaste åren gjort en ökad satsning på damerna och Chelsea är en av dem. Överhuvudtaget har fått damligan i England fått ett rejält uppsving med bra förutsättningar och faciliteter.

– Jättekul att man får vara med om den utvecklingen. Ska bli spännande att se hur långt det går. Det är bara att hoppas att det fortsätter, men jag känner mig i alla fall trygg i att det inte kommer att gå bakåt, säger Magdalena Eriksson.

Diskussionerna med Chelsea har pågått en längre tid, men dagarna före EM-premiären presenterades alltså tvåårskontrakt. Eriksson räknar med att få inleda på bänken mot Tyskland på måndag.

Efter de sena värvningarna av Anna Oscarsson och Nicoline Sörensen har Linköpings FC stärkt offensiven inför hösten. När Magdalena Eriksson försvinner talar det mesta för att danska Maja Kildemoes flyttas in och bildar mittbackspar med Janni Arnth.