Duon presenterades på en presskonferens under tisdagseftermiddagen och har skrivit halvårskontrakt med division 2-klubben.

– En bra lösning för båda parter. De är i våra ögon ganska unga spelare och vi vill se hur de utvecklas under våren. Sedan får de själva också känna på hur det är här hos oss, säger Citys manager Melke Alan.

Både Michael Aziaya och Axel Guierou hämtas närmast från London, där de tränat i Cityspelaren Michael Uwezus akademi. Det är också Uwezu som fått spelarna att testa fotbollslivet i Linköping. Båda är 20 år gamla, Aziaya beskrivs som en stark central mittfältare/back med defensiva kvalitéer och kommer närmast från engelska amatörlaget Eastbourne. Guierou är en mer offensivt lagd mittfältare med en stark teknik – han har spelat i franska division 2. Båda har varit på plats i Linköping i två veckor och tränat med laget.

Artikelbild

| Väljer Sverige. Michael Aziaya och Axel Guierou har skrivit på varsitt halvårskontrakt med Linköping City.

– Det känns kul att vara här, alla har varit väldigt välkomnande och snälla. Jag kan definitivt se en framtid i Linköping, säger Michael Aziaya.

Mer Citynytt: Målvakten Gabriel Bulut kommer inte att spela i laget nästa säsong.

– Vi väntar tillökning och jag har mycket att göra på familjeföretaget. Jag ser ingen väg ut och även om det gör ont i mig att inte fortsätta så är familjen viktigast, säger Gabriel Bulut.

Han stänger dock inte dörren helt för framtiden.

– Jag är öppen för comeback nästa säsong, man vet aldrig när barnen blivit något år större. Jag tänkte börja gå på gym nu också, haha…

Melke Alan:

– Vi jobbar på att hitta en ny målvakt. Vi har redan haft tre på provspel, men letar efter något som är lite bättre.