Maif slog Sylvia i kylig träningsmatch

Fotboll Försäsongsmatchen mellan de två östgötska division 2-lagen Maif och Sylvia slutade med en uddamålsseger till Motalalaget.

Matchen slutade 2-1 (0-1) till hemmalaget Motala AIF när de ställdes mot seriekollegan Sylvia från Norrköping på Idrottsparken i Motala.

– Sett till att vi hade många nya ansikten i laget och att vissa bara har gjort några enstaka inhopp i serien var det här en väl genomförd match från vår sida, säger Maifs assisterande tränare Christoffer Larsson, som dagen till ära hade huvudansvaret för laget.

Sylvia tog ledningen i matchen efter drygt 15 minuter efter ett snyggt långskott som letade sig in i målvakten Robin Mattssons högra hörn. En ställning som höll sig halvleken ut.

– Trots att vi ligger under i halvlek tycker jag att vi spelar bra fram till dess också. Vi hade flera bra målchanser och stressade aldrig upp oss, säger Maifs tränare Christoffer Larsson.

– Och när vi väl kommer ut i andra halvlek tycker jag att vi tar tag i spelet direkt. Vilket gav utdelning, tillägger han.

En bit in i andra halvlek kvitterade hemmalaget efter att anfallaren Johannes Ehn tagit sig förbi Sylvia-försvaret och därefter placerat in bollen i målvaktens högra hörn.

– Målet var viktigt. Riktigt snyggt gjort av Johannes, säger Christoffer Larsson.

Maif tog sedermera även ledningen i matchens slutskede efter en frispark av Valon Silka som efter en touch av försvarande Sylvia-spelare ställde Norrköpingslagets målvakt.

2-1 blev även slutresultatet i en match där båda lagen ställde upp med unga startelvor.

– Nu har vi två raka segrar i träningsmatcherna mot två starka lag. Detta ger ytterligare energi inför kommande veckor, säger Christoffer Larsson.

 
 
  • Klackspark TV
  • Senaste nytt
  • Senaste nytt om lokal fotboll