I slutet av den avgörande matchen i tredje gruppspelsomgången fick Boxholm så kallad futsalstraff efter att VGIF dragit på sig fyra frisparkar. Specielle strikern Alexander Fridlund stegade fram, men VGIF:s 17-årige målvakt Herman Lindh räddade, en tippning via ribban.

Det betydde slutresultatet 1–1 och VGIF tog sig vidare som grupptvåa, före Boxholm som slutade på samma poäng, fyra, men med två måls sämre målskillnad.

– Det blir riktigt kul att spela slutspel, säger Herman Lindh som kommer från de egna leden på Kungsvalla.

Joel Johansson, den stabile målvakten som stått i många säsonger i VGIF, har aviserat att han lägger av och då kan det öppna sig chanser för unge Herman Lindh.

Nu har han i alla fall tagit sitt VGIF till slutspel i Boren futsal cup, det är inte alla år VGIF överlever gruppspelet.

VGIF inledde med 1–0-seger mot Östria Lambohov, föll sedan med 0–1 mot Motala AIF C, "Rör på den", och avslutade med 1–1 mot Boxholm efter mål av lagkaptenen Christoffer Svensson. Det räckte för att ta de grönvitra vidare.

– Vi hade ett bra spel, synd att vi inte fick in någon boll mot Maif, tycker Herman Lindh.

Artikelbild

| Christoffer Svensson och Vadstena GIF tog sig vidare till slutspel i Boren futsal cup.

Futsalstraffen?

– Skönt att jag tog den, säger Lindh och fick beröm av sin lagkamrat, specielle målskytten Felix Manfredson i VGIF.

Artikelbild

| VIDARE. Vadstena GIF, med målvakten Herman Lindh som bra längst bak, spelade 1–1 mot Boxholm. Det tog VGIF vidare i turneringen, på bättre målskillnad än Boxholm.

– Herman har täppt till där bak. Vi är inte det bästa laget, men vi har gjort ett jättebra jobb, tycker Manfredson.

Vadstena GIF möter nu Vicdori från Mjölby och Bosna 92 från Örebro i lördagens slutspel, plus titelhållande Örebro FC som blev klart sent på torsdagskvällen.

Artikelbild

| VGIF spelar anfall mot Boxholm. Här Hamid Khalaf, men inget mål.

För Motala AIF C, det så kallade "Rör på den", blev det gruppseger efter en inledande förlust mot Boxholm, 0–1, men sedan vann Maiflaget med 1–0 mot VGIF och 2–0 mot Östria Lambohov, vilket tog laget vidare. Maifs Rör på den vann både Mantorpscupen och Kristberg cup före jul.

– Vi började knackigt med individuella misstag och dålig fart. I andra matchen gick det bättre, även om Vadstena också hade farliga lägen. Men i sista matchen fick vi till det bättre, med ett bra försvar, säger Maif C:s målvakt Viktor Ishou.

Artikelbild

| DERBY. Boren C:s back Jan Johansson Kåberg och målvakt Rickard Göthberg hålle rrent framför LSW:s forward Isko Krasniqi. Borengubbarna vann med 3–0.

Maif C saknade Österproffset Liridon Silka som står över BFC på grund av skadekänning. Han vill inte riskera något inför uppstarten med Öster. Troligen spelar han inte på lördag heller. Viktor Ishou reser för sin del bort på lördag och Maiflaget får då hitta en annan målvakt i föreningen.

Däremot kommer Linköping Citys Besart Kalludra tillbaka till lördagens slutspel som består av totalt 16 lag.