Temperaturen är på nollan och det är lite småkulet när Josef Massi skickar ut sina spelare på Vikingavallens konstgräsplan i Söderköping den här onsdagskvällen.

Det är här och nu som grunden ska läggas till en riktigt lyckad säsong. Med ny meriterad tränare och en ny organisation, där det bland annat även ska satsas mer på föreningens sex ungdomslag, siktar Västra Husby högt.

Rollen som ungdomsansvarig är helt ny och här får Linus Hallberg ett viktigt uppdrag.

Artikelbild

| Västra Husby-ledare från vänster: Linus Hallberg (ungdomsansvarig), Rikard Ruul (lagledare), Josef Massi (tränare) och Jonas Södling (assisterande tränare).

– Nu har vi satt röda tråden för hela föreningens verksamhet och i och med rekryteringen av en ren ungdomsansvarig tar vi ett kliv till. De senaste åren har vi jobbat mycket med infrastruktur – byggt kiosk, bastu, fiber med mera – men nu är det dags att bygga upp själva fotbollen, säger Mikael Carlsson, nöjd ordförande i Västra Husby IF.

De äldsta ungdomsspelarna kommer få träna en del ihop med A-laget, för att minska steget uppåt. Nye A-lagstränaren Josef Massi är i det närmaste eld och lågor när han ger sina intryck av sin första månad i klubben.

– En förening på frammarsch som vill väldigt många saker. Vi var bäst i kommunen (Söderköping) redan förra året, framöver ska skillnaden bli ännu större. Det finns potential här för riktigt roliga grejer. Det positiva märks redan, folk hör av sig och vill komma till oss och det ger ringar på vattnet. Vi har en ung trupp men alla är hungriga och vill nåt. Vi har mycket att jobba vidare på, men jag ser redan utveckling, säger Massi som i höstas lämnade Sleipner efter fem år.

Sportsligt siktar Husby högt. Topplag i mellersta femman i år är givet, men mer ska det bli.

– Husby har aldrig spelat i division 3. För mig är det en morot att sikta på att bli historisk och få vara med om det. Men nu tittar jag ganska långt fram i tiden, säger Massi med ett leende.

Han kände att det var lagom att lämna Sleipner och börja om lite.

– Det har varit fem hektiska år med civilt jobb vid sidan. Jag behövde landa lite, men inte lägga av helt. Nu är det kul igen, säger han.

Erik Roos, anfallare från Östra Ryd och Adam Rosenqvist, mittfältare från NFF, är de två klara nyförvärven hittills. Fler är på gång.