Två av länets division 2-lag möttes på Linköping Arena, och Assyriska vann efter mål av Hampus Lönn och Timmy Wilhelmsson.

Det gav både positiva besked och en del att fundera och fila på för Assyriskatränaren Simon Dogan.

– Vi har jobbat hårt på den defesiva strukturen. Det blev ett litet bakslag mot Torstorp men nu satt det bättre. City hade en nick i stolpen men sen var det mest skott utifrån. Chansmässigt skapade vi flera hetare lägen och vi hade till och med råd att missa en straff, summerade han.

Ändå var det framåt som bristerna fanns.

– Det blev för korta anfall. Vi slarvade med smådetaljer och det blev hafsigt. Då suger det mycket energi att hela tiden tappa bollen och ställa om till försvar, sa Dogan.

Förre Assyriska-spelaren och skyttekungen Esat Jashari skrev på för just Linköping City innan matchen, men han nöjde sig med att sitta på läktaren och titta på.

– Jag visste inte om att han skulle dit, jag hade snarare trott på Assyriska. Men det är hans val och beslut och det är bara att respektera, sa Dogan.

Letar ni efter en spelare av hans kaliber?

– Om det kommer in en sån är han välkommen men vi står inte och faller med det heller. Vi har bra offensiva spelare i laget.

Just två sådana är på väg tillbaka i matchspel. Både Marcus Johansson och Franko Moreno fick 2016 förstört av sina knäskador men nu är de opererade och i stort sett redo för comeback.

– Det blir som två nyförvärv. Båda är tillbaka i full träning och eventuellt blir de med i truppen redan i helgen. Både Marcus och Franko har jättefina egenskaper, sa Simon Dogan.