Fredag-lördag spelas Intersports Södracup. Det spelas i två hallar, Dackehallen och Lagmanshallen. Turneringen är nästan lika stor som BFC i Motala, med 29 herrlag och 16 damlag.

– Vi har en vikande trend på damsidan, men fick säga nej till flera herrlag som anmälde sig för sent. Bland annat missade Zeros och rosa laget att anmäla sig. Vi hade redan seedat grupperna då och det kändes inte rätt att lotta in dem i efterhand, berättar Viktor Björk i arrangerande Mjölby Södra.

Från Motala deltar Boren C ensamt på damsidan, medan tre Maiflag, två Borenlag och Motala Armeniska är med på herrsidan.

– Maif är bra, men jag tror också på Vicdori, Armeniska och Mjölby som farliga, säger Viktor Björk.

Motala Armeniska tog sig till final i BFC där laget förlorade mot proffsen i Örebro FC. Nu hoppas Armeniska gå hela vägen.

– Målet är att vinna, annars är det ingen idé att vara med, säger ledaren och coachen Gabi Morad som eventuellt ska spela själv i Mjölbyturneringen.

Hur kommer det sig att ni gick så långt i BFC?

– Inspiration och taggning före varje match. Vi verkligen trodde på det. Spelarna var redo för krig och vi överträffade oss själva, nådde maxnivå, säger Gabi Morad.

Till utomhusspelet har Gabi Morad lämnat IFK Motala för division 4-rivalen Borens IK. Han tränade med Boren redan före jul.

– Jag känner att jag med Martin Axén får en större möjlighet att utveckla en ledarroll i Boren. Det var redan så många ledare i IFK, som Glaad, John och Blomdahl som kom in.

I fyran lär Mjölby AI bli storfavorit, men starka värvningar från Linköping.

– Men jag tror på Boren, att vi kan gå hela vägen i serien. Vi kan vinna varje match, Boren är ett kämpande och bra lag, säger Gabi Morad.