Efter negativa resultatet på en miljon kronor för 2015 har allsvenska guldlaget haft ett minst sagt tufft år för att vända minus till plus och säkra fortsatt elitlicens. Det så kallade aktieägartillskottet från LHC-bolaget Ispalatset AB, som tecknades i samband med bygget av konstgräsplanen för ett antal år sedan, gav kapital för att täcka underskottet, men värre var att samtidigt hantera det stora inkomsttappet på grund av uteblivet tv-avtal från Elitföreningen damfotboll (EFD).

– Totalt sett kan man säga att vi gick in i förra säsongen med ett minus på över två miljoner. Alla har gjort ett jättejobb för att klara det och pengar har kommit in på olika sätt, säger Christer Mård och nämner bland annat insamlingar, ökade marknadsintäkter, guldbonus och en större diskussion om damfotbollens framtid.

Bokslutet är just nu ute för att fastställas hos ekonomer och revisorer och Mård vill inte nämna några exakta summor förrän det jobbet är gjort. Men mästarklubben har redan beviljats elitlicens för 2017 och ordföranden är övertygad om att det ska finnas tillräckligt med pengar för att även få klartecken för 2018.

– Man ska vara försiktig innan allt är klart, men allt pekar på att vi ska klara det. Det ser bra ut, säger han.

LFC har sitt årsmöte 27 februari.