Som tränare i bland annat Karle IF, Östria Lambohov, Kisa BK, AFK Linköping och senast i division 2-laget Värmbol har 32-årige Rickard Johansson gjort sig känd som en färgstark profil, med en enorm passion för fotboll, och inte minst den östgötska fotbollen. Han skrev sina första inlägg på "Östgötaboll" redan i helgen och drog där vissa parallaller mellan Smedby AIS och Real Madrid ...

Vi har tagit Rickard på pulsen inför hans entré på Klackspark.com - vår lokala fotbollssajt där han främst kommer att bidra med inlägg på vår fotbollsblogg "Östgötaboll".

Nå Rikard, vad kan vi förvänta oss av dig på Östgötaboll?

Ni kan förvänta er regelbundna texter varje vecka om precis allt möjligt. Planerar att göra djupdykningar i vissa föreningar och även spelare och hoppas att läsarna kommer uppskatta texterna.

Det bästa omklädningsrummet i Östergötland?

Finns många att välja på men jag får nog säga det omklädningsrummet där jag kanske spenderat mest tid i, Karles gamla klubbstuga på Karlberg. lagom stort, lagom slitet, alltid en dusch som var trasig och så en stor och rymlig bastu, mer behövs inte.

Värsta arenan?

Man har ju varit runt en del i Östergötland men Bjärka Säby eller Hägerstad borta är inga roliga resor men det finns en charm i det också.

Bästa planen?

Ska jag göra det lätt för mig så säger jag Östgötaporten, många bra minnen därifrån, stor arena, konstgräs och läktare runtom. Lambovallen har sin charm med att den ligger mitt i bostadsområdet, gillar även Brokinds härliga Kindavallen.

Favoritspelare genom tiderna, lokalt?

Oj, svår fråga, spelade en kort stund med Slavisa Mekic i Mjölby Södra under hans avslutande år och det var en grym fotbollsspelare. Ska jag säga en spelare som jag haft så får jag säga Boxholms Alexander Fridlund, bra karaktär, slitvarg, stark som en oxe och en mycket bra fotbollsspelare som levererar varje säsong.

Favoritspelare genom tiderna, i världen?

Min barndomsidol var Gianfranco Zola, liten, kvick och teknisk lirare som gladde många på Stamford Bridge.

Favoritlag?

Av den just nämna anledningen så blev mitt favoritlag Chelsea FC, Gianfranco Zola och Tore Andre Flo på topp, mittbackspar med Lebouef och Desailly, Graeme Le Saux och Dan Petrescu på ytterbackarna, på mitten Di Matteo och Dennis Wise, yttrar med antingen Poyet, Ambrosetti eller Babayaro . Hur kan man inte fastna för ett sånt lag?

Bor?

Sedan ett par månader tillbaka ett hus i Mantorp med sambo och två barn

Jobbar med?

Jobbar som fotbollstränare/instruktör samt som idrottskonsulent åt Korpen

Egen fotbollsbakgrund?

Nådde aldrig längre som spelare än division 2, klassiskt scenario med ambitioner som var att nå elit, korsbandsskadad och sedan dog drömmen att nå dit som spelare. Har spelat i Karle, Mjölby Södra och Hjulsbro, och i Skåne blev det Eslövs BK samt Lunds FF men tillhör numer Super Lambo, men är mest ett namn på en lista. Har tyvärr inte längre tid att spela matcher. Senaste matchen som jag spelade var ifjol, 90 minuter mot Bjärka Säby borta i en match som slutade 4-4. Satsade istället som 20-åring mot att bli tränare och har flera års fotbollsstudier från Skåne och Göteborg bakom mig, jobbat med fotboll sedan dess på gymnasium, förbund, och tränat seniorlag på alla möjliga nivåer på både herr och damsidan.

Favorittränare/manager?

Har inte direkt någon som jag ser upp till på det sättet utan följer många, läser väldigt många böcker och förkovrar mig så mycket jag kan. Senast blev det en bok om Jurgen Klopp, men annars så gör jag en del studiebesök för att se svenska tränare på plats och hur de arbetar- Förra året blev det ett besök hos Djurgårdens ex-tränare Pelle Olsson och en sväng förbi Hammarbys akademi. Förra veckan var jag och besökte Jönköpings Södras akademi och tänkte ta mig en tripp ner till Skåne under hösten. Finns så mycket att hämta hem och lära sig.

Din bästa taktiska match som tränare/coach?

Ännu en svår fråga, en match nyligen var väl Svenska Cupen, Värmbol - AIK där det blev förlust 0–1 efter en feldömd straff men där planen att låsa deras centrallinje i AIK:s 3-5-2 lyckades alldeles utmärkt. Annars minns jag tillbaka när jag hade Östria Lambohov och mötte serieledande Smedby hemma, vi var piskade att vinna för att haka på toppen och vi gör kanske den bästa insatsen och vinner med 2–0 inför ett fullsatt Lambovallen och en studsande publik. Det minnet sitter kvar!

Östergötlands bästa spelare just nu, dam/herr?

Ska jag säga en lokal spelare som endast spelat i Östergötland i hela sitt liv så måste jag säga Linköping Citys mittback Patrik Johansson, att ingen klubb högre upp tagit honom ännu är en överraskning, snabb, stark, och väldigt bra fötter som mittback.Håller definitivt för spel högre upp På elitnivå så för jag säga Linus Wahlqvist som kommer ha en lång karriär framför sig. På damsidan får jag säga Marija Banusic, för att hon har egenskaper som inte så många besitter.

Välkommen och lycka till med bloggandet!

Tack!