– Det var total kollaps. Det var ingenting som stämde.

VGIF-tränaren Mikael Bjurbäck lät både besviken och uppgiven när han svarade efter att VGIF blivit överkörda av Bergdalen i den sista matchen innan sommaruppehållet.

För att laget underpresterat så som de gjorde nu har inte hört till vanligheterna under hans tid som tränare för laget.

– Det är många som faller ur ramen i dag. Det känns som de redan har gått på semester. Vi gör tre självmål och då blir det svårt, säger Bjurbäck.

Målmässigt så var VGIF ändå med i den första halvleken och släppte så långt bara in ett mål trots att spelet slirade betänkligt.

– Vi pratade om det i paus och försökte få igång det. Men det blev bara sämre i den andra halvleken. Det är svårt att följa matchplanen när man står på hälarna, säger VGIF-tränaren.

Bergdalen ökade på sin ledning direkt i den andra halvleken och om VGIF stod på hälarna så var hemmalaget desto mer på tå i våravslutningen.

På ett VGIF som på de elva tidigare matcherna släppt in fjorton mål gjorde de nu fyra stycken på de sista 20 minuterna av vårsäsongen.

– Man är rejält besviken som ledare. Samtidigt så måste vi ta vårt ansvar för det här också. Men det är svårt att se vad vi kunde ha gjort, säger Bjurbäck som när matchen startade hade goda förhoppningar om att VGIF skulle få med sig tre poäng hem.

– Jag tyckte att vi hade haft en bra träningsvecka. Så det var inget som antydde att det skulle bli så här. Så nu känns det som vi behöver semester och få tillbaka alla sjuka och skadade spelare. Så ska vi nog kunna höja oss i höst.