I en första match med ett nytestat 3-4-3 så fick IFK ökad stabilitet centralt jämtemot tidigare. Målchanserna uteblev dock då man trots bollinnehavet hade oerhört svårt att skapa något konkret under matchens första 45 minuter på Stadsparksvallen. Istället hade hemmalaget J-Södra stått för det som gick att rapportera både i mål och chansväg. När Tommy Thelin vackert styrde bollen på ett tillslag i djupet så var Dzenis Kozica med. Det var inte Andreas Johansson, som direkt hamnade på efterkälken. När han hann ifatt hade redan Kozica kyligt placerat in 1–0 bakom Mitov Nilsson.

När IFK-offensiven såg som uddlösast ut kom dock kvitteringen på övertid i första halvlek. En välriktad boll från Thorarinsson hittade en djupledslöpande Linus Wahlqvists hjässa. Bollen gick över Anton Cajtoft i Jönköpingsmålet, via underkanten av ribban, och in i nät.

I den andra halvleken skulle IFK också ta ledningen – även det här målet som en skänk från ovan. Kalle Holmberg, så långt i matchen helt uddlös, brast plötsligt ut i några sekunders briljans. Snabb mottagning, vändning, förbi sin bevakare och sen ett lågt och hårt distansskott rakt in i ena hörnet. Otagbart till höger om målvakten och 2-1 i IFK-favör.

– Det gäller att ta vara på de lägen man får, sa Holmberg till Cmore efter matchen.

Han var också strax därefter nära att också bli tvåmålsskytt, men istället en utsida av en stolprot.

Likaså var han nära att öka på målskörden bara minuter från slutet – men sköt utanför.

Trots det blev Holmberg sammantaget matchhjälte, då Jönköping aldrig lyckades samla kraft nog för en kvittering.

Artikelbild

Istället tre viktiga poäng för IFK Norrköping som fortsätter ha häng i jakten på europaplatserna.

– Vi spelade lite annorlunda än tidigare. Gick stundtals bra men ju mer vi tränar på det desto bättre tror jag vi blir. Det var roligt att vi vann, sammanfattade Holmberg.